Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vukovic klar för Jämtland – debut mot Borås?

Jämtland inleder 2014 med en rockad.

Luka Marolt tvingas lämna laget på grund av skada och Srdjan Vukovic tillkommer från Trelleborg.

Rockaden har varit på gång i några veckor. Marolt har länge dragits med en hälskada och när den inte blivit bättre har han bestämt sig för opereration.

– Rehabiliteringen tar tre månader, berättar Luka.

Parallellt har Pontus Frivold sökt efter en ersättare om skadan skulle bli långvarig. Hans val har alltså fallit på en poäng- och returkung (24 + 11) från Trelleborg i division 1 södra.

– Det är tråkigt att vi tappar Luka, men det har varit en tuff höst för honom med ständig smärta och han har inte kunnat göra sig själv rättvisa. Operationen ska förlänga hans karriär med flera år och då var det inget att tveka på, säger Jämtlandscoachen.

– Det känns kul med Srdjans intåg. Det är en tuff och härlig spelare som vill tillbaka till den högsta nivån och som vill gärna komma till Östersund. Det är vi stolta över. Srdjan har sett jättebra ut på träningarna. Han har varit aggressiv och tagit för sig.

Det finns dock ett men. Jämtland behöver hitta ett jobb till Vukovic för att övergången ska bli kostant resten av säsongen.

– Han har en gedigen arbetsbakgrund på behandlingshem och vi har kontakt med flera företag. I morgon (tisdag) är han bokad på en intervju. Det är bara att hoppas att vi hittar en lösning.

Han är alltså här "tills vidare"?

– Ja, ha-ha! Vi kan säga att han har en "tillsvidareanställning".

Pontus Frivold tror att Vukovic kan tillföra en dimension av fysiskt försvarsspel som Jämtland lär behöva under del 2 av ligan.

Försvarsspelet är också något Srdjan själv tar upp när vi pratar kort före träningen.

– Jag försöker att göra allt. Hjälpa till på returer. Jag tror inte det finns så många treor (small forward) i Sverige som är så pass mångsidiga som jag är.

Det har haft fantastiska siffror från hösten i Trelleborg!

– Ja, men jag är en bra spelare, säger Srdjan och skrattar gott.

Hur känns det att vara tillbaka i ligan?

– Det känns bra faktiskt. Motivationen försvann ett tag, men jag fick tillbaka den genom min vän och tränare i Trelleborg. Nu har jag satt nya mål. Jag försöker fokusera och bli så bra som möjligt.

Den förre Ockelbo och Helsingborgsspelaren – som även varit en sväng till Spanien som proffs – hamnar nu alltså i sin tredje ligaklubb i Sverige. Vad tycker han om det?

– Jag har faktiskt alltid vetat om att Jämtland har en bra organisation och är en mycket proffsig klubb. De har tagit emot mig mycket bra. Jag har tränat med laget och fick även åka med i bussen till Luleå (mot LF). De har fått mig att känna mig som en del av laget.