Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wagenius: "EU ska ge fan i vargfrågan"

CUF-ordföranden Hanna Wagenius siktar på EU-parlamentet nästa år.

Hanna Wagenius från Bruksvallarna, numera student i Uppsala, är ordförande i Centerns ungdomsförbund. Hon är nominerad på Centerns lista inför EU-valet på en fjärde plats efter Kent Johansson, Kristina Yngwe och Fredrick Federley.

Kommer du att driva någon personvalskampanj?

– Ja. Det kommer jag definitivt att göra. Annars vore det ingen mening att ställa upp.

Hur kommer vi att märka det?

– Förhoppningsvis kommer jag att åka hem mycket den närmaste tiden och prata EU. Exempelvis tycker vi att vargfrågan är något där EU lägger sig i lite väl mycket.

Vad vill du driva för frågor om du blir inröstad?

– Dels finns det en generell poäng i att EU ska göra mindre. Som det ser ut i dag är det att mer och mer av makten flyttas till EU och jag vill att mer makt ska finnas lokalt.

För mig personligen är det viktigt att driva integritetsfrågor. Vilka man skickar SMS till. Vilka hemsidor man går in på.

Varför ska härjedalingar rösta på dig?

– Man ska rösta på mig om man vill ha mer makt lokalt. Om man tycker att EU ska ge fan i vargfrågan och kvotering av bolagsstyrelser.

Centern har en välfylld partikassa efter att man bland annat sålt Östersunds-Posten. Trots det ligger Centern lite risigt till i opinionsmätningarna. Vad tror du det beror på?

– Jag tror att det beror på att vi tyvärr haft en ganska lång period av otydlighet. Men där har vi verkligen jobbat hårt. Däremot är det aldrig så pengar kan köpa framgång.

Landsbygden ser ut att kunna bli en av de stora frågorna under valåret. Vad tänker du om det?

– Jag tror att det är bra för Centerpartiet att man pratar mer landsbygd. Vi har alltid haft en landsbygdspolitik. Till skillnad från exempelvis socialdemokraterna.

Läs också: