Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Walkers värde ökar även på fotbollsplanen

Fotbollsspelaren Kevin Walker har ett värde.

Lägg därtill artisten Kevin Walker.

– Värdet för en förening att ha Kevin har förändrats någonting otroligt, säger hans agent Miro Jaganjac.

Annons

Fram till i somras var Kevin Walker detsamma som fotbollsspelaren Kevin Walker med ett marknadsvärde som bedömdes utifrån 24-åringens insatser på fotbollsplanen.

Det var då.

Nu är nu.

Nu har en säsong av TV4:s underhållsprogram Idol avverkats – med Kevin Walker som den kanske största stjärnan i programmet.

I takt med att antalet "walkiers" ökat har även hans värde som fotbollsspelare ökat, menar hans agent Miro Jaganjac.

– Alla vet vad de får av Kevin på fotbollsplanen; en spelskicklig mittfältare som är både passningssäker och utrustad med ett bra skott. Det är inte många som har båda de egenskaperna, säger han till ST.nu.

– Den popularitet han har åstadkommit utöver det vet jag ingen annan svensk fotbollsspelare som gjort, förutom Zlatan då men han är ju en världsstjärna.

Den fotbollsklubb som har Kevin Walker i sin trupp får därmed inte bara en bra defensiv mittfältare utan även en person som ökar attraktionsvärdet för föreningen, menar Jaganjac.

Exakt hur mycket det ökar är dock svårt att säga.

– Att det blir ett mervärde är ganska självklart. Gentemot sponsorer och dylikt blir det lättare att sälja klubben.

I dag tillhör Kevin Walker GIF Sundsvall, där han har ett år kvar på kontraktet. Just nu finns heller inga andra tankar än att han ska spela vidare med Giffarna.

– Det var jättesynd att GIF inte kunde ta steget upp för Kevin vill definitivt spela högre än i Superettan, men vi har absolut ingen panik att i att han ska lämna Sundsvall nu, säger Jaganjac.

Några samtal om framtiden har heller inte förts. Sedan fotbollssäsongen tog slut nere i Halmstad har Walkers fulla fokus legat på Idol.

Men intresse för 24-åringens tjänster finns där ute, enligt Jaganjac.

– Det finns intresse men alla respekterar att vänta till efter det han gör nu och som hela Sverige ser. Vi ska sätta oss ner tillsammans efter att allt det här är över.

Artikeln kommer från ST.nu.

Kenneth Fahlberg
060–197179
kenneth.fahlberg@st.nu