Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wallmans har flyttat till Holiday club

För sjunde året i rad visas den populära middagsshowen Wallmans on tour i Åre. Men i år har en förändring skett.

– Vi kör i en helt ny lokal så det blir ny restaurang och allt, säger Ulrika Brännman, producent och koreograf.

Den nya lokalen stavas Holiday club och samarbetet kunde inte ha kommit mer lägligt eftersom avtalet med Dippan sades upp.

– Vi ville gärna vara kvar i byn eftersom vi trivdes så bra och vi har känt att både gäster och bybor varit väldigt positiva till Wallmans. Därför känns det extra kul att få gästa Holiday blub denna säsong, säger Ulrika Brännman och berättar att Holiday club hörde av sig till dem.

– Vi trivdes ju väldigt bra på Dippan men samtidigt är det spännande och roligt med nya utmaningar.

Men även om det handlar om en ny show i en ny lokal är konceptet detsamma, så gästerna kommer att känna igen sig. Servitriser och servitörer uppträder med sång och dans samtidigt som de serverar gästerna middag.

– I år kör vi inget specifikt tema utan det blir en ganska klassisk, fartfylld show med mycket humor som passar både barnfamiljer, konferensgäster och kompisgänget. Men för att nämna några exempel så har vi nummer som är inspirerade av Bruce Springsteen, Tina Turner och Magnus Uggla. Vi har också en 90-tals final baserad på hitsen från den tiden.

Årets ensemble består av sex artister, varav fem har jobbat för Wallmans tidigare. Flera av artisterna bor numera permanent i byn på grund av Wallmans. En av dem är Oskar Elliot, som gör sitt femte år för Wallmans och sitt tredje i Åre.

– Det är verkligen inte som att gå till ett jobb, eftersom jag relaterar ett jobb med någonting jobbigt. Det här är bara jättekul, även om det är mycket arbete ibland. Det ska jag inte sticka under stolen med, säger Oskar Elliot.

• Årets show har visats sedan 1 november, vilket är drygt en månad tidigare än vanligt. Varför?

– Holiday club hade som önskemål att starta säsongen tidigare då de har mycket gäster som bor där även under försäsongen. Vi kommer att köra fram till Valborg som vanligt, säger Ulrika Brännman.

• Vad är så speciellt med Wallmans?

– Närheten till artisterna, interaktionen med gästerna och den spontanitet och glädje som uppstår under kvällen. Ena stunden serverar du mat och häller upp kaffe och i nästa så står du på scenen och underhåller. Det blir en väldigt unik och speciell upplevelse, säger Ulrika Brännman.