Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wallmans redo för ännu en show

Om några timmar kommer byborna på smygpremiär.
Se också tv-inslaget ovanför artikeln.

Sångarna är sminkade, klädda och minst sagt redo. Dippan och Wallmans är redo för ännu en show – bara tekniken sitter.

– Det är väldigt mycket pill som ska till nu. Rent artistiskt sitter det, men tekniken ska fixas till och ljudet ska flyttas upp på hyllan, säger medproducenten Michael Blomqvist och pekar mot taket.

Där, på en undangömd hylla, ska mixerbord och datorer som sköter ljud och ljus vara. För på de färdigdukade borden i salen ska gästerna sitta, och medan de avnjuter en god middag ska de bjudas på show av Wallmans salonger. Allt stök runt omkring scenen ska inte synas.

I år är det femte gången Wallmansshowen sätts upp på Dippan i Åre. Konceptet, som går ut på att servitörerna och servitriserna bjuder på shownummer samtidigt som gästerna äter, är numera ett stående inslag i Åres nöjesutbud. I år ska showen bjuda på fler överraskningsmoment än förut.

– Det är fullt med ”surprises”, och dessutom är den en tribute till Åre och Dippan, berättar showartisten Malick Afocozi.

Han är en av ensemblens åtta medlemmar och han har jobbat för Wallmans på Dippan i tre år. Nu har han och kollegorna övat i sex veckor på den nya showen och är redo för en ny vintersäsong.

– Vi är laddade. Det känns jättejättebra.

Dippan kör show fyra dagar i veckan. På eftermiddagarna turas showartisterna om att hålla i afterskin.