Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Walter får spela Emil

Han är en pojke full av hyss, gillar att hissa upp syrran i flaggstången och tillbringar mycket tid i snickarboden. Vi pratar så klart om Emil i Lönneberga.

I sommar spelas han av Walter Riddar Palm.

I sommar sätter Sandelius Kultur & Nöje upp familjemusikalen Emil i Lönneberga på Jamtlis stora scen. Cirka 40 barn prövade för rollerna som Emil och Ida.

Till slut var det 12-åriga Walter Riddar Palm som fick rollen som Emil.

– Det känns jätteroligt. Det blir lite press men det tycker jag bara är trevligt, säger han.

Walter Riddar Palm bor i Östersund och Hackås. Han gillar att vara ute, att dansa breakdance och att spela på datorn. Och han gillar att spela teater. När Hackås Teaterverkstad satte upp Charles Dickens "En julsaga" för drygt ett år sedan var han med i ensemblen. Där föddes intresset för skådespeleriet.

– Jag gillar att få stå på scenen och prata inför folk.

I somras hade Sandelius Kultur & Nöje premiär för sina familjemusikaler på Jamtli. Omkring 4 000 kom och såg uppsättningen av Pippi, där Walter Riddar Palm hade rollen som Tommy. I år är hans roll större och kräver mer jobb. Musikalen har premiär först i slutet av juni och ensemblen börjar repetera först kring påsk. Att spela huvudrollen kräver en hel del hemläxor.

– Inför Pippi körde jag och pappa repliker minst en timme per dag. Nu får vi träna ännu mer, minst en och en halv timme per dag kanske, säger Walter Riddar Palm.

Men det extra jobbet är inget som känns jobbigt, säger han. Och han vet precis vad hans gage ska gå till.

– En Iphone 5c.

Med sig på sommarens scen kommer Walter Riddar Palm ha med sig sin mamma Karin Riddar. Hon har nämligen fått rollen som Emils mamma Alma. Stina Sandberg från Häggenås fick rollen som Ida.