Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wassberg mot Gunde – sedan fick Dala-Järna sin revansch

Dala-Järna fick sin stafettrevansch mot Åsarna när TV4 spelade in ett program i samband med helgens Fjälltoppslopp.
– Vi får väl mötas om drygt 20 år igen. Kanske på rullator, sa Gunde.

Under många år var stafettkampen mellan Dala-Järna och Åsarna ett av huvudnumren i SM. Hårda fighter och hårdast var det vid SM i Borlänge 1985.

Den fighten, då Wassberg var en decimeter före Gunde Svan, har suttit länge i huvudet på Gunde Svan. Det har blivit revansch flera gånger senare, men ingen klubb har vunnit så många SM-stafetter som Åsarna.

Som ett kommande inslag i TV4-programmet "I huvudet på Gunde Svan" spelade man i samband med Fjälltoppsloppet in en ny kamp mellan klubbarna.

En kamp på liv och död, men då det ibland verkade som man skulle se till att det blev en slutspurt. Tyvärr blev det streck i räkningen.

Torgny Mogren och Lars Håland gjorde en jämn match, liksom Jan Ottosson och Sven-Erik Danielsson tills Otto, strax före andra varvet, satte fart och skaffade Thomas Wassberg en nästan ointaglig ledning.

Ledningen krympte snabbt på slutet. I sista svåra utförskurvan dråsade Wassberg omkull, vilket gav Gunde Svan ett för stort försprång för att Wassberg skulle kunna komma ikapp.

– Vi får väl mötas om drygt 20 år igen. Kanske på rullator, sa Gunde.

En härlig återträff blev det onekligen för en meriterad sextett.