Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Weekendflyg till Tallinn från Sveg

Flygbolaget Avies öppnar en direktlinje mellan Sveg och Tallinn på helgerna. I samband med att bolaget tar hem piloter och plan över helgen så får även privatresenärer chansen att resa till den estländska huvudstaden.

Fredagkväll kommer den första reguljära flyglinjen mellan Sveg och Tallinn att öppnas. Rutten är en frukt av att det estländska bolaget Avies tar hem sina flygplan och piloter över helgerna och i samband med detta ska även vanliga resenärer kunna följa med på en weekendtripp.

– Planet avgår från Sveg 21.00 och är framme före midnatt lokal tid i Tallin. Sedan startar hemresan på söndagförmiddag 10.30 lokal tid, berättar Anneli Gustafsson, Svegs flygplats.

Avies trafikerar även Jönköping och där har de också infört weekendresor till Tallinn.

– De har blivit väldigt populära och planet är fullt nästan varje resa, berättar Anneli Gustafsson som hoppas att även härjedalingarna ska uppskatta möjligheten att göra en snabb weekendresa österut.