Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wessén (M) kräver förklaring om Vangenhuset

Det så kallade Vangenhuset med tolv lägenheter i Rossön räddades efter många turer från rivning. Nu vill Hans Wessén (M), vice ordförande i Strömsunds Hyresbostäder, ha en förklaring.

Allt verkade nämligen vara klart för rivning när politikerna plötsligt gjorde en kovändning vid kommunfullmäktige 21 september och gav kommunstyrelsen uppdraget att köpa huset av Strömsunds Hyresbostäder.

Det var efter livliga protester från Rossöns Samhälls- och företagarförening som politikerna böjde sig.

Hans Wessén har nu ställt en interpellation till kommunfullmäktige som ska besvaras skriftligt av samtliga partier vid sammanträdet 14 december.

– Jag tolkar kommunfullmäktiges beslut så att kommunen köper och äger huset och att det förvaltas av Rossöns Samhälls- och företagarförening. Men eftersom köpeskillingen och kostnaden för att ställa i ordning rivningsfastigheten rör sig om 200 000-300 000 kronor förutsätter jag att det vid en eventuell försäljning blir anbudsförfarande genom annonsering.

– Avsteg från kommunallagen när det gäller likställighet och god ekonomisk hushållning kan betraktas som otillbörligt gynnande om fastigheten enligt köparens önskemål säljs för en symbolisk krona, skriver Hans Wessén i sin interpellation.