Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westin: "Vi har stora förväntningar på Sporthallen"

Ett plusresultat ekonomiskt med 100 000 kronor. En kvartsfinalserie mot Södertälje som bjöd på två jämna matcher.

I övrigt är det inte så mycket att glädjas över för Jämtland Basket. Alla undrar, när tar klubben nästa steg och börjar utmana de stora klubbarna i Sverige?

Sören Westin är ordförande i Jämtland Basket och satt självklart på första parkett när Jämtland spelade tredje kvartsfinalen mot Södertälje i Basketligan. Han gladdes förstås åt att hans klubb gjort två jämna matcher.

Det här året blev det i alla fall slutspel. Något som inte skett på ett tag. Den här gången tog man ett steg framåt.

Samtidigt höjs röster varför Jämtland inte kan vara med och slåss om en semifinalplats i basketligan. Vad är det som saknas egentligen?

Pengar? Resurser? En ny arena? Bättre spelarmaterial?

– Först och främst handlar det om att vi måste placera oss bättre i grundserien. Att komma åtta som vi gjorde innebär att man får möta det bästa laget i ligan, seriesegrarna. Detta är det viktigaste saken som måste hända. Vi måste vara bättre i grundserien, berättar Sören när vi träffar honom i halvtidsvilan i Södertälje.

Men hur ska ni bli bättre i grundserien då? För att sedan få en lättare lottning i slutspelet?

– Jag har inget enkelt svar. Svenska basket har blivit bättre de senaste åren, fler blir proffs här hemma och då måste vi hänga med. Jag tror att exempelvis det skulle krävas fler träningstimmar för att få ett bättre lag.

# Det handlar också om att få in mer pengar till klubben. Om ni skulle få in en miljon extra i intäkter. Skulle det räcka för att ni skulle ta nästa steg i ett slutspel?

– Ja, jag tror att det skulle räcka. Vi måste självklart ha en mängd bra spelare att tillgå, men vi måste också ha bra coacher. Det behövs fler ögon på bänken för att vi ska bli bättre.

– Nu har Pontus och Bosse Wagenius varit ensamma ledare den här säsosongen. De bättre lagen kan också gå runt på fler spelare än vad vi har.

Kan Jämtland överhuvudtaget ta nästa steg som behövs för att bli en bättre klubb i ett slutspel?

– Ja, jag tror att det går att komma dit. Vi har stora förväntningar på utbyggnaden av Sporthallen. Där tror vi att vi ska kunna skapa fler intäktskällor. Vi kan skapa bättre förutsättningar till fler event och bättre aktiviteter under matcherna.

– Vi har aldrig gått längre än till kvartsfinal, det är vi förstås inte nöjda med. Men under de förutsättningar som vi jobbar är det godkänt.

Är du avundsjuk på andra idrottsföreningar i Jämtland, exempelvis ÖFK?

– Ja, det är klart att jag tycker att de har gjort ett bra jobb. De har en bra nya arena, och ett uppsving på deras verksamhet. Visst är jag avundsjuk men inte för att jag tycker att vi blir orättvis behandlade.

Kan ni lära er av andra föreningar i Jämtland hur man kan dra in mera pengar?

– Ja, det tror jag att vi kan göra.

Nu startar ett intensivt arbete på Jämtlands Basket kansli med att hitta spelare och ledare inför nästa säsong. Det återstår sex månader cirka till uppkast i Basketligan.

Frågan är vilka spelare och ledare som finns i Sporthallen då? Just nu har bara Andreas Karlsson kontrakt över nästa säsong.