Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

White guide-restaurang öppnar i Bydalen

Den samiska restaurangen Hävvi i Glen öppnar krog i Bydalden. Därmed får skidorten en restaurang som finns med i White Guide.

Annons

Hävvi i Glen är restaurangen som lagar samiska maträtter med råvaror som renkött och bär. Till vintern 2015 tar Hävvi även över driften av Wärdshuset i Bydalen, en komplettering till den första restaurangen i Glen. White Guide beskriver restaurangen så här " Om man verkligen vill känna en koppling mellan den mat man äter och platsen man befinner sig på är det Hävvi i Glen man ska besöka. Det blir inte mer äkta än så här." Vidare skriver man att Hävvi presenterar samisk mat utan att göra det för "turistigt".

Konceptet med lokala råvaror och samisk meny ska även gälla i Bydalen.

- I Bydalen kommer vi servera samisk mat i ny tappning, som lunchbuffé för hungriga skidåkare och spännande samisk á la carte på kvällarna med ren, älg, fjällfisk och lokala råvaror, säger Elain Asp på Visit Ares hemsida.

Restaurangen börjar med att servera julbord i Bydalen tredje och fjärde advent.