Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wictoria målar med kameran

Hon hade gillat att fotografera redan förut, men fick en rejäl kick när hon köpte sin första digitalkamera för två år sedan.

– Det var som att en ny värld öppnade sig, plötsligt insåg jag vad som var möjligt att göra med bilder.

ÖP har redan tidigare berättat om Wictoria Boije och familjens intresse för trädgårdsarbete vid "The secret Garden" på Riksdagsmannagården i Fanbyn.

Nu fungerar trädgården även som motiv för den tredelade fotoutställning som under våren vandrar mellan biblioteken i Bräcke, Gällö och Kälarne.

– Jag har gjort bildspel för bildskärmar och de kommer att rotera mellan de tre orterna, det känns som ett bra sätt att visa bilderna.

Wictoria är uppvuxen i Sundsvall och flyttade till Bräcke kommun 1991, där hon arbetar som fotograf, skribent och stylist.

– Egentligen är jag allra mest inspirerad av ljuset, jag säker ljuset och då är motiven underordnade. ibland får jag inspiration av klassiska målare som Vermeer och liknande som också målade ljuset lika mycket som själva motivet.

En del bilder har rena växtmotiv, i andra har hon iscensatt små scener med olika former av dekor.

– Jag försöker försörja mig som fotograf med jobb åt veckotidningar som Amelia, hus & Hem och liknande och hittills har det gått bra. Då gör jag uppdrag åt andra, medan den här utställningen är bilder jag gjort av egen lust.

Sammanlagt består de tre utställningarna av 62 bilder och de tre bildspelen kommer att cirkulera mellan de tre orterna fram till juni.