Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Widell på väg tillbaka till Jämtland?

Här är spelaren som kan bli årets första nyförvärv hos Jämtland herr.
– Jag kommer härifrån och spelar helst med Jämtland, säger Hannes Widell just tillbaka i länet efter en säsong med Eskilstuna.

Den 19-årige komboguarden tog själv initiativ till att flytta till Eskilstuna för att härdas i en division 1-miljö. Flytten gav önskad effekt.

Widell fick mycket speltid och ansvar och har utvecklats påtagligt under säsongen.

– Det har varit väldigt bra att spela i division 1. Jag har utvecklats jättemycket. Det gick inte så bra för laget, men personligen har jag fått spela mycket. Jag var starter hela säsongen, berättar Hannes.

Efter jul fick han spela mellan 37 och 40 minuter i varje match. Widells totala siffror under säsongen blev 30.2 minuter, 10.5 poäng, 3.3 returer och 1.9 assists. Klart godkända för en seriedebutant.

Avslutningen av säsongen blev dock mindre rolig. Hannes kände sig tvungen att flytta hemtill Jämtland eftersom han var utsatt för både rånförsök och andra otrevligheter i det område där han bodde.

– Det är tydligen ett problemområde och det var struligt. Den lägenhet som jag bodde i blev utsatt för inbrottsförsök. Jag fick själv jaga bort tjuvarna. Sedan fortsatte det med ristningar i dörren och annat.

Händelserna satte förstås spår hos Widell som sov dåligt på nätterna.

– Det var väldigt olustigt. Det var som om jag bodde i ett gangsternäste i USA. Helt olikt från lilla Häggenås.

Tittar man på det rent sportsliga då; fick du ut det du vill av säsongen i Eskilstuna?

– Mer än jag förväntade. Jag fick spela så pass många minuter att jag kunde bevisa för mig själv att jag kan spela på den nivån.

Då är du redo för ligan, då?

– Jag vill tro det. Det skulle i alla fall vara jättekul.

Hannes Widell verkar också vara högaktuell för en comeback i Jämtland. Klubbdirektör Peter Johansson kommenterar:

– Absolut! Vi är intresserade av Hannes. Alla våra egna spelare som finns på den här nivån och under och som utvecklas kommer vi att prata med.

Division 1 börjar också bli en bättre nivå när det gäller att fostra ligaspelare.

– Steget är mindre än tidigare eftersom det är många lag som satsar. Division 1 och Superettan har tagit stora kliv på kort tid, menar Peter Johansson.