Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Widgren avstängd säsongen ut

ÖFK:s Dennis Widgren fick en tuff dom av disciplinnämnden efter utvisningen mot Jönköping Södra: avstängning säsongen ut!
– De måste ha gått helt på domarens rapport, och den är felaktig, säger Dennis Widgren.

Det var den mörka måndagskvällen 29 september då allt gick snett. Östersunds FK förlorade med 0–4 och tappade greppet om allsvenska platserna, dessutom fick Dennis Widgren rött kort och även Douglas Bergqvist blev utvisad efter två gula.

Båda var därför avstängda senaste matchen hemma mot Öster i lördags. Men domaren bedömde Dennis Widgrens utvisning som grov och skickade ärendet vidare till Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd.

Nu har den kommit med besked – avstängning perioden 21 oktober–2 november lyder domen. Det innebär att Dennis Widgren missar alla de resterande tre matcherna i superettan – Hammarby borta, Assyriska hemma och Ängelholm borta.

– Det känns väldigt tufft rent spontant. Det går inte att se på videon vad som egentligen händer, så de måste ha gått helt på domarens rapport, och den är felaktig, säger Dennis Widgren.

Vad är det som är fel med domarens rapport då?

– Han har skrivit att Jönköping fick frispark och att jag gjorde en eftersläng. Men i själva verket var det ju vi som fick inkast.

Dennis Widgren redogjorde för sin version av händelsen i Superettan-Magasinet förra veckan:

– Jag hamnar under honom och när jag försöker ta mig loss så sparkar jag bort honom för att snabbt kunna ta mig upp. Det var inte meningen att skada.

Men motiveringen i disciplinnämndens beslut tyder inte på att de gått så mycket på Widgrens förklaring:

– De har skrivit att jag har "äventyrat motståndarens säkerhet", säger Dennis Widgren, när han läser i beslutet och längre ner hittar en rad om hur ärendet kan tas vidare:

– Det står att jag kan överklaga innan 22 oktober. Det ska jag förstås göra.

En detalj gör avstängningen extra tuff. Nu närmast efter landslagsuppehållet väntar bortamötet mot Hammarby inför ett massivt publikhav på Tele2 Arena.

– Man missar ju en ganska rolig match, så det skulle vara riktigt trist, säger Dennis Widgren.

Se utvisningssituationen här och hör Dennis Widgren kommentera situationen i Superettan-Magasinet.