Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wikén: Nu är tour de ski extra aktuellt

Förra säsongen slog hon till med en överraskande fjärdeplats i Davos.

Men det blir ingen repris i helgen.

– Jag har fina minnen från Davos så jag hade gärna varit där, säger Åsarnas Emma Wikén.

Skidornas världscupcirkus drar vidare till schweiziska Davos till helgen. Det var här Emma Wikén seglade upp som medaljhopp i VM förra säsongen efter hennes fjärdeplats på 10 kilometer fritt.

Men när det tävlas i Davos till helgen finns inte Åsarnaåkaren med.

– Jag har varit lite förkyld och täppt i nästan. Det känns rätt hyfsat just nu, men i måndags när de åkte dit så var det uteslutet. När man åker ner och tävlar på så pass hög höjd måste man ha några dagar på plats innan. Det känns förstås tråkigt att inte få åka med tanke på vad bra det gick i Davos förra säsongen, säger Emma Wikén.

I säsongsupptakten i Bruksvallarna fanns inte den fart i kroppen som hon hade hoppats på. I Kuusamo var hon också långt ner i resultatlistan även om hon inte var helt missnöjd.

– Det var ett fall framåt i Kuusamo och det var som att jag hade en annan kropp jämfört med Bruksvallarna. Inför Lillehammer kändes det rätt bra och det var förstås trist att jag inte kunde komma till start då på grund av förkylning, säger Wikén.

Börjar du känna dig stressad inför OS?

– Nja, det är klart att det inte är bra att vara sjuk. Man behöver ju tävla. Men det är et tag kvar till OS.

Har du lagt en ny plan inför OS?

– Nej, det kan jag inte säga att jag har gjort. Men visst är det så att nu är tour de ski extra aktuellt för mig. Jag behöver som sagt tävla.

Vad händer nu?

– Om det känns hyfsat i helgen så tänkte jag vara med i en tävling i Ljusdal. Vi får se hur det blir med det.

Svenska truppen till Davos i helgen:

Damer: Sofia Bleckur, IFK Mora SK, Hanna Erikson, Åsarna IK, Mia Eriksson, Piteå Elit, Hanna Falk, Ulricehamns IF, Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK, Charlotte Kalla, Piteå Elit, Sara Lindborg, Falun-Borlänge SK, Stina Nilsson, IFK Mora SK, Maria Rydqvist, Älvdalens IF, Jennie Öberg, Piteå Elit

Herrar: Robin Bryntesson, Sollefteå Skidor IF, Calle Halfvarsson, Falun-Borlänge SK, Marcus Hellner, Gellivare, Skidallians, Emil Jönsson, IFK Mora SK, Anton Lindblad, Sollefteå Skidor IF, Lars Nelson, Åsarna IK, Johan Olsson, Åsarna IK, Simon Persson, IFK Umeå, Teodor Peterson, Åsarna IK, Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF, Anders Södergren, Hudiksvalls IF