Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wiklund skojade till det påSM – med både guld och silver

För skojs skull ställde Erika Wiklund upp på inne-SM i mångkamp. Det slutade med guld och silver.
– En väldigt skön säs­ongsavslutning, säger hon.

Under förra årets inomhussäsong satsade höjdhopperskan Erika Wiklund, Trångsviken, på mångkamp. För att få lite variation i träningen. I år har hon inte haft några sådana tankar men ändå kom hon till start när inne-SM i mångkamp avgjordes i Västerås.

var så roligt på inne-SM förra året, så jag tänkte jag måste göra det i år igen. Sen när jag låg bra till så kom tävlingsmänniskan fram också, berättar Erika Wiklund.

Wiklund hann inte med att träna så mycket inför tävlingen men det gick som på räls ändå. Hennes insats räckte ända fram till guld i K22 och totalt en andraplats i seniorklassen. Vann gjorde mångkampsspecialisten Jessica Samuelsson, Hässelby, på nytt personligt rekord.

– Jag hade inga förväntningar alls, så det är jättekul, säger Erika Wiklund.

förstås en nyckelgren i femkampen där Wiklund klarade 1,85. Sedan satte hon personligt rekord i kula med 9,79. I längdhoppet hade Wiklund övertramp i två av de tre försöken men i det gilltiga nådde hon 5,95. Ett resultat som placerar henne som fyra i Sverigestatistiken.

Wiklund försvarade sitt guld från ifjol då hon vann på 3 721 poäng, i år skramlade hon ihop 3 935 poäng.