Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wiklund vann SM – men får inte tävla i EM

Erika Wiklund höll för favoritskapet och knep SM-guldet. Men det var inget hon kunde glädjas åt då höjden 1,81 inte räckte till en EM-biljett.
– Det känns riktigt tungt, säger Erika.

Trångsvikens höjdhopperska kom till inne-SM i Bollnäs som favorit med det bästa årsbästat på 1,87. Hon levererade också genom att ta hem guldmedaljen.

resultatet var inget Erika Wiklund var nöjd med när Zport.se fick tag på henne på väg hem till Stockholm.

Hon gick in på 1,75 vilket hon klarade i första försöket.

– Då kändes det hur bra som helst. Men sen blev det bara sämre och sämre, säger Erika Wiklund.

Hon stod över 1,78 och var sedan ensam om att klara 1,81. Därefter höjde hon ribban till 1,85 och hade tre bra försök. Hon var högt över men rev på nervägen med baksidan av benen.

– Jag lär mig aldrig, jag får aldrig till höjdpassagen. Jag har alltid haft svårt med att ta höjden på rätt ställe, säger Wiklund som annars kände sig i bra form.

var Wiklund med i diskussionerna om en EM-biljett till Turin, Italien, nästa helg. Men med det blygsamma resultatet flög EM-biljetten all världens väg.

– Jag förstod det direkt, så det kändes jäkligt surt. Det är bara besvikelse nu men nu får man börja ladda om till utomhussäsongen.

– Just nu gör det faktiskt inte det. Har aldrig varit så besviken över en medalj.

I stället för inne-EM till helgen väntar nu IJSM i Göteborg.

– Att byta JSM mot IEM känns inte kul, det är lite skillnad. Jag har ju haft EM som mål. Men man får försöka ta revansch i Göteborg i stället.

Det blev även två åttonde platser för länet genom Malin Johansson, Strömsund, i vikt och Rasmus Nim, Gäddede, i stav.