Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Winberg ny chefredaktör på Länstidningen

Länstidningen får ny chefredaktör sedan Lennart Mattsson beslutat sig för att sluta. Ny chefredaktör blir Viktoria Winberg som tills nu varit chef för Mittmedias marknadssupport.

Annons

Att en chefredaktör inte kommer från en redaktionstjänst är ovanligt. Länstidningen får en chefredaktör som arbetat med marknadsfrågor. Tidigare var Viktoria Winberg privatmarknadschef vid dåvarande Östersundstidningar. En tjänst som främst innebar service till prenumeranter. Men Viktoria Winberg är utbildad journalist i grunden.

– Jag har hela tiden arbetat nära redaktionerna, så det känns inte främmande, säger Viktoria Winberg.

Lennart Mattsson slutar som chefredaktör, men han stannar kvar på företaget ett par månader i vår. Med det kommer han faktiskt att avrunda 35 år som journalist på privatmarknadssidan

Lennart Mattsson ska nämligen arbeta med Länstidningens 90-årsjubileum och dottertidningen Tidningen Härjedalens 70-årsjubileum. Av tradition är chefredaktören för LT också ansvarig utgivare för TH.

Tanken på att sluta har funnits senaste året. Under fjolåret gick Länstidningen igenom en stor omorganisation, från 24,5 tjänster till 16,5 tjänster.

Den nedskärningen är nu genomförd och Lennart Mattsson bestämde sig för några veckor sedan att sluta.

– Jag har jobbat länge och har tagit Länstidningen igenom ett tufft sparkrav samtidigt som vi gjorde om form och reviderade innehållet. Nu är det arbetet klart och det känns som ett bra tillfälle att lämna över stafettpinnen, säger Lennart Mattsson.

Viktoria Winberg tvekade inte när hon fick frågan om att bli chefredaktör för LT.

– Det pågår många utvecklingsprojekt inom Mittmedia där vi inte minst ska lansera en helt ny sajt under våren, så jag och LT:s medarbetare har en spännande tid framför oss.

Bland dem som var de första att gratulera henne till nya arbetet var föräldrarna Göran och Margareta Winberg. Den förstnämnda var under många år aktiv i Lärarförbundet och den sistnämnda är den riksbekanta s-politikern.

– Både blev väldigt glada, pappa kanske allra gladast, säger Viktoria Winberg.