Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wiseman – ÖIK:s räddare?

16 timmars resa stoppade inte Chad Wiseman.

Östersunds stjärnförvärv ville kliva in på isen direkt – och gjorde så.

– Lika bra att köra i gång direkt, säger den 32-årige kanadensaren.

ÖIK:s senaste nyförvärv landade 15.30 på Åre Östersunds flygplats och välkomnades av klubben samt Sporten.

Två och en halv timme senare kände han på isen i Z-hallen för första gången.

– Jag gillar inte att titta på och göra ingenting. Det är lika bra att kliva in och börja. Coachen har sagt att jag kanske kan spela redan i morgon (läs i dag) om det löser sig. Vi får se vad som händer, säger Chad Wiseman.

Om allt löser sig med pappersarbete och läkarundersökning finns det en möjlighet att han spelar i kväll mot Kovland.

Annars är det troligt att debuten sker på helgens långa bortaturné – Kiruna och Kalix.

Chad Wiseman tar med sig massor av erfarenhet till Östersund. Nio NHL-matcher och en säsong i tyska högstaligan finns med på meritlistan. Största posten där är ändå 603 matcher i AHL, som har gett 431 poäng.

Ett poängsnitt som många nordamerikaner i SHL-lag har svårt att matcha.

– På papperet är det en riktigt stor värvning på den här nivån. Det känns jätteintressant, säger ÖIK-målvakten Johan Berge.

– Men främst behöver vi vinna några matcher och få tillbaka självförtroendet. Det är mycket kvar av säsongen, så det här ska nog bli bra, säger Berge.

Chad Wiseman släpptes på den kanadensiska försäsongen av AHL-klubben Hamilton Bulldogs. Sedan dess har han varit klubblös.

– Jag har inte haft några problem att hålla i gång. Jag har tränat med juniorlag på hemmaplan och varit med när dottern spelat. Pappa äger tre rinkar där hemma, så isen tar inte slut, säger Chad Wiseman och skrattar.

ÖIK:s klubbchef Kjell-Åke Andersson menar att värvningen är viktig både sportsligt och kommersiellt.

– Sportsligt för att vi ska bli bättre och vinna fler matcher. Sedan vill vi även kunna visa upp en bättre produkt i den nya arenan. Vi är väldigt tacksamma för att det finns hockeyintresserade företag som har gjort den här värvningen möjlig.