Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wizard rock lockar Harry Potter-fans

På lördag är det dags för Emma Jonsson och Elin Anderssons tredje

arrangemang, och precis som de två tidigare gångerna

handlar det om Wizard rock.

Annons

För ett år sedan gjorde de debut som festivalarrangörer.
Nu är de ett år äldre och lite mer erfarna.

Tidigare har Emma Jonsson och Elin Andersson arrangerat en minifestival och en Sverigeturné med det amerikanska wizard rockbandet Harry and the Potters. Förra årets upplaga av minifestivalen arrangerades i Åre gymnastiksal. I år är platsen Gamla tingshuset i Östersund.

– När vi arrangerade Harry and the Potters-spelningen märkte vi hur mycket bättre det var där, förklarar Elin Andersson.

Att det är andra gången de arrangerar minifestivalen med Harry Potter-tema innebär inte att allt har gått lättare, även om det har gått snabbare.

– Det har varit lite mer strul den här gången. Och det har varit svårare att få tag i ljudtekniker. Men det har varit lättare för jag har inte varit ett dugg nervös den här gången. Och vi har varit snabbare på att fatta beslut, säger Elin Andersson.

– Förra året fick man panik för minsta lilla, säger Emma Jonsson.

– Men överlag har det nog varit lättare, säger Elin Andersson som inte har drömt en enda mardröm om arrangemanget i år. Förra året var det värre då drömmarna där allt gick fel var återkommande innan konserten.

Minifestivalen behåller namnet Lumos, ett namn som kommer från en trollformel i Harry Potter. Banden som spelar på årets upplaga är Solitary Snape från Stockholm, Waddiwazi och Are you Sirius? från Östersund samt Peeved från Wales.

En av fördelarna med att ha festivalen i Östersund i stället för i Åre tror Emma och Elin är tillgängligheten.

– I somras, på Harry and the Potters, märkte vi att det kom fler som vi inte känner. I Åre var det mest folk som man haft kontakt med tidigare, antingen på olika event eller så var det kompisar eller någons kompis lillasyster som blivit medtvingad, säger Emma Jonsson.

– Det är fler som kommer att komma på konserten än vad det är som ska sova över, fortsätter hon.

Och just övernattningsmöjligheten är nästan ett krav då det kommer Harry Potter-fans från olika delar av Sverige och även från Norge.

Vad är då det värsta som kan hända i kväll? Jo, alla arrangörers mardröm. Teknikstrul.

– Det är det jag fruktar mest! För det kan jag inte lösa själv, säger Emma Jonsson.

– Vi har en jätteduktig ljudtekniker, men jag vill kunna lösa problem själv. Men jag vet så lite om det att jag inte ens kan tänka vad som skulle kunna gå fel, fortsätter hon.

Banden som spelar på Lumos i kväll:

Solitary Snape

Waddiwazi

Are you sirius?

Peeved.