Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Woolpower expanderar

Nu får alla svenska soldater ullunderställ från Östersund. Woolpower har vunnit en stor upphandling, som kommer att öka på omsättningen med 20 procent.
– Vi håller på att rekrytera för fullt för att klara av den här ordern, säger Pål Dufva.

Det var för några veckor som företaget fick beskedet om att de rodde hem en stororder på långkalsonger, underställströjor och värmejackor i ullfrotté till armen, marinen och flyget. I konkurrens med internationella spelare från Östeuropa och Asien.

– Många av de vi konkurrerade med köper in sina produkter från underleverantörer. Vi åker och klappar fåren och har kontroll över hela kedjan, där tror jag att vi är en av världens bästa, säger produkt- och inköpschefen Pål Dufva.

Avtalet löper över tre år och den första leveransen kommer att ske i mars nästa år. All tillverkning sker i fabriken i Östersund och totalt sett tror Pål Dufva att tio personer kommer att nyanställas under det närmaste året. Mest sömmerskor, men även flera som ska ansvara för stickningsmaskinerna.

– Det här gör oss helt trygga om att vi inte kommer flytta vår verksamhet från Östersund.

Även i övrigt har orderingången ökat för företaget.

– Den har aldrig varit så stor som i år, trots att det var en ganska usel vinter. Det vill säga varm, säger Pål Dufva.

Läs mer om Woolpower:

Woolpower varslar 15 anställda

Lämnar Woolpower för Haglöfs

Kylan gör att maskinerna går dygnet runt på Woolpower

Ny vd för Woolpower

Woolpower tvingas varsla

"Ullfrotté" skapar strid över gränsen

Woolpower fortsätter att växa

Statlig nämnd ger Woolpower exportgaranti