Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Workplays har öppnat i Hackås

Efter Frösön och Åre är nu turen kommen till Hackås. Under torsdagen slog nätverket Workplays upp portarna i Hackås, och förhoppningen är att flera företagare ska hysa in sig inom kort.

Det hela sker i det kommunala fastighetsbolaget Bergs Hyreshus AB:s regi, och för den som undrar är Workplays ett slags företagshotell där exempelvis konsulter och distansarbetare kan hyra in sig och få tillgång till professionella arbetsplatser.

– Det är ett så kallat coworking space, eller med andra ord flexarbetsplatser, där företagare kan abonnera på en arbetsplats i Hackås eller på någon av de övriga orter där Workplays är etablerade, berättar Hans Green, vd på Bergs Hyreshus AB.

Workplays är beläget på Hackåsvägen 29 och arbetsplatserna kostar 1 200 kronor per månad, och i det priset ingår bland annat kaffe på jobbet, trådlöst internet och postadress. Hans Green väntar nu på att de första hyresgästerna ska droppa in.

– Vi har inga avtal skrivna ännu, men vi har intressenter som förhoppningsvis flyttar in snart. Just nu har vi åtta platser att erbjuda, men om det behövs så kan vi expandera till det dubbla inom våra egna lokaler, berättar Hans Green.

Kan det här leda till nya arbetstillfällen?

– Inte på Bergs Hyreshus, men genom att erbjuda det här så kan det skapa arbetstillfällen på sikt, genom att folk i bygden lättare kan jobba på distans. Vi tror att det här behövs, säger en förhoppningsfull Hans Green.