Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

X.Factor lördagsspik i Östersund

När Östersundstravet arrangerar kvällstrav under lördagen ser vi X.Factor i V65-finalen som den bästa spiken. Per Linderoths travare var nästan kusligt stark näst senast och vid en likande insats vinner ekipaget enkelt.

Annons

Vi ramar inom omgången med singelstreck då Beau Mec har en för honom minst sagt överkomlig uppgift i V65-öppningen. Frank Boko hjälpte Bosse Eklöf att få känna på segerns sötma igen och ekipaget får tipset i V65-3, men det är bättre emot denna gång så vi garderar upp honom. En annan tänkbar spets runt om-vinnare är K.A.Laspingla som har innerspår i V65-2, men det är lång distans och bland annat Höstbolillemor har fin fart i kroppen. V65-4 är ett på papperet jämnt lopp, som i stort sett alla kan vinna. Norske Tivo är segervan och Martin P Djuse får chansen i V65-5! Kan vinna, men det finns flera bra motbud.

V65–1

Den förre derby-vinnaren Beau Mec gjorde årsdebut över en opassande kort distans inom Gulddivisionen på Bergsåker senast, fastnade med krafter i behålhästen och ser fräsch och fin ut för dagen. Per Linderoth får nu chansen att vinna mot ett för den Lars Wikström-tränade hästen överkomligt motstånd. Spik. Poochai är också en tidigare derbyvinnare som är långt framme med klaff. Lord Photo håller fin form, men har det sämsta utgångsläget.

V65–2

K.A.Laspingla gick klart godkänt senast och har ett perfekt innerspår här. Kan öppna bra och får tipset. Sundbo Samba har två segrar på sina tre senaste starter och räknas igen. Höstbolillemor har fin fart i kroppen och 4-årsstoet blir svårstoppat om hon får sitt lopp. Har varit struken sedan senast och hur är formen? Karlängs Linda är farlig om hon får sitt lopp och kan tänkas. Harnsta Tula har farten, men är svårbedömd efter uppehåll.

V65–3

Frank Boko vann senast för en comebackande Bosse Eklöf. Ekipaget har spetsläge och kan dirigera hela vägen. Lyckans Deluxe har två segrar på sistone och duger gott i detta sammanhang. Streckas. Spirit Of Hijala är kapabel och kan överraska med klaff. Loppets luring. Mon Sejour och Notch är dugliga, men bakspår på tillägg är dåliga förutsättningar.

V65–4

Vidöppet. Vi drar till med Tinto One som visat god fart, har en bra kusk och utgångsläge. Zelda Zafir skrällde vid sitt senaste besök och passas igen med klaff. Tomas B Nilssons duo Quid Jam och Red Isac är fina travare som, har haft tur i spårlottningen men hur är formen? Alviano har god kapacitet felfri och räknas trots ytterspår. Odessa Face har haft dåliga spår tidigare, men här har From Above-dottern bättre förutsättningar.

V65–5

Tivo kom med fyra raka segrar senast och var stor favorit trots tolftespår över kort distans på Leangen. Det blev galopp och ”bara” ett tredjepris. Kan säkert sänka rekordet en del och de norska kallbloden brukar räcka långt då de kommer på besök. Given på lappen. Livia har ett passande utgångsläge och kan leda länge. Hela vägen? Högheimfax visade fin form vid seger senast och räknas. Hammars Birk är inte så tokig och får Ove A Lindqvist i vagnen. Innebär?

V65–6

X.Factor var riktigt vass näst senast och spelades till drygt dubbla pengarna inom V75 på Skellefteå, men galopperade då tidigt bort sig. Per Linderoths styrning har här en perfekt uppgift och segerchansen måste vara stor. Candy R.S. är också bra och är långt framme med klaff. Västerbofeelsofine kommer från positiva insatser och är sannolikt i platsstriden igen.

Klaringen

Beau Mec (V65-1) tog hem derbyt i Timo Nurmos regi för några år sedan och har på senare tid startat rätt sporadiskt. Såg toppen ut i kvalet i Lars Wikströms träning, men satt fast i V75 i årsdebuten. Han har stor styrka och bör ha toppchans i V65-1. X.Factor (V65-6) stod för ett mycket starkt slutvarv näst senast och var mångas drag på V75 därefter, men det var luriga förutsättningar och det blev en tidig galopp. Sitter formen fortfarande där är Per Linderoths travare mycket svårslagen i klassen.

Draget

Spirit Of Hijala (V65-4) har gått bra i skymundan på sistone och klaffar det för Brage Hansen kan ekipaget överraska till en fin rens i kuponghögen.

Mörka molnet

Kirikou (V65-6) är inte så tokig men brukar trivas bäst då hon är med i den främre träffen direkt så bakspår är inte det bästa. Det är dessutom riktigt bra motstånd denna gång.

Dimman

Hästarna i V65-4 känns jämna på förhand och formen är svårvärderad för flera av dem. Gardera.

Tips övriga loppLopp 1: 2 Alvgrim – 6 Krusina – 9 Sundsätters Bella outs. 5 Rigumman.Lopp 2: 1 Åsarappen – 11 Nordmin – 10 Blås Undan outs. 7 Juni Goggen.Lopp 9: 7 Quality Tilly – 5 Gloria Di Quattro – 6 Lexington Hall outs. 4 Höwings Vipower.Lopp 10: 7 M.T.Furyk – 14 Eliax – 2 Ediba outs. 1 Anders Goodland.

V65-förslaget 336 raderAvd.1: 7 Beau Mec res. 10 Poochai, 8 Lord Photo.Avd:2: 1 K.A.Laspingla, 4 Sundbo Samba, 8 Höstbolillemor, 9 Karlängs Linda res. 10 Lill Maria, 7 Harnsta Tula.Avd.3: 1 Frank Boko, 8 Lyckans Deluxe, 9 Spirit Of Hijala res. 14 Notch, 13 Mon Sejour.Avd.4: 1 Quid Jam, 2 Red Isac, 3 Odessa Face, 4 Tinto One, 5 Top Quality H., 7 Zelda Zafir, 8 Alviano res. 11 Basil Mearas, 12 Carlos Madonna.Avd.5: 3 Livia, 7 Tivo, 9 Högheimsfax, 11 Xina Tabac res. 15 Bara Fille, 10 Lauvås Creon.Avd.6: 5 X. Factor res. 4 Västerbofeelsofine, 1 Candy R.S.