Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

YIK gym tar avstånd från dopning

Härjedalen har fått sitt första certifierade gym där det arbetas för en ren idrott. YIK gym i Ytterhogdal har tagit steget och blir därmed det tredje gymmet i länet som är certifierat.

Projektet 100 procent ren idrott har funnits i hela landet en längre tid. Här i länet är våra träningsanläggningar lite efter med arbetet men nu har även Härjedalens fått sitt första certifierade gym i Ytterhogdal.

– Jag har alltid haft inställningen att träningen ska vara ren men nu har vi även ett kvitto på att vi står för den saken, säger eldsjälen Leif Persson, YIK gym.

Leif har tillsammans med Sarah Olofsson utbildat sig för att vara klubbens ansvarspersoner och de som för budskapet vidare.

Certifikatet överlämnades av regionförbundets Thomas Andersson och han berättade att det finns många fördelar med detta.

– Det är en konkurrensfördel och samtidigt förenklar det även för de utbilda ledarna att få hjälp om det finns misstankar om något inte är i sin ordning. I projektet finns även ett avtal med polisen som genom certifieringen får utökade möjligheter att komma på besök, säger Andersson.

Kontaktperson för polisen i Härjedalen är Ingrid Larsson. Hon hoppas att fler gymanläggningar följer Ytterhogdals exempel.

– Jag tycker att de gör ett väldigt bra jobb i Ytterhogdal. Det har ju inte varit några problem tidigare heller men att deras arbete och mål finns nedtecknat är positivt, säger hon.