Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yngströms politik är farlig

 Elisabeth Yngström  må vara en trevlig person på många sätt men som politiker farlig. Att ta ansvar har blivit att avgå.

Ett första krav som kan ställas på en kommunpolitiker är att rätta sig efter lagen.  Lagen säger att en kommuns utgifter inte får överstiga inkomsterna.   Yngström har konsekvent brutit mot lagen. 

Ett underskott i räkenskaperna innebär att samma belopp måste lånas av bankerna. Under Yngströms tid har underskottet uppgått till cirka 30 miljoner.  Denna skuldökning innebär ökade räntekostnader och krav på amorteringar. 

Särskilt farligt är denna politik när kostnaderna ska bäras av en minskande befolkning som tyngs av landets högsta kommunalskatt. Ansvaret för denna politik ligger naturligtvis till en del hos Centern som stöttat Yngström. 

Yngströms brister framstår tydligt när kommunen ännu inte fastställt årets budget.  Ännu har inga besparingar gjorts och kommunen driver tills vidare vind för våg.  Kritiken mot Yngström finns inte bara hos övriga partier utan även inom det egna partiet.  Antalet personröster för Yngström var besvärande lågt.