Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yohio vill träffa fansen

Första melodin skrev han när han var 6 år gammal. Nu, 12 år senare, släpper han den melodin på sin nya skiva.

I morgon kommer Yohio till Östersund.

Det är inte så konstigt att Yohio, eller Kevin Rehn som han egentligen heter, blev musikalisk. Hans pappa har spelat i Corroded, hans farbror spelar i Takida och hans farfar spelade i popband på 60-talet.

– Det är väl ganska naturligt att man håller på med musik när man kommer från en sådan familj. Men valet att börja med musik var mitt eget, säger Yohio.

Han började med att spela piano när han var sex år. Det var då han skrev den melodi som finns med på den nya skivan "Together We Stand Alone", som släpptes i veckan.

I dag är Yohio 18 år och etablerad som artist. Han har gjort flera spelningar i Japan och i och med sin medverkan i Melodifestivalen i fjol gjorde han sitt inträde på den svenska marknaden. Förra året kom även debutskivan, "Break The Border", som möttes av en till viss del tveksam kritikerkår.

– Det var 12 olika låtar i 12 olika genres, det förstod sig Sverige inte riktigt på. Recensenterna tyckte att den var spretig. Men jag ville att den skulle vara spretig, säger Yohio.

Den nya skivan är mer anpassad för branschen här, säger han. Den är mer rakt på sak, samhällskritisk, lite mer attityd. Lite nervöst har det varit inför nya skivsläppet, erkänner han.

– Jag var lite orolig. Men jag la ut en teaservideo på YouTube med refrängerna på alla låtar som är med på skivan och jag har fått väldigt, väldigt bra feedback. Så jag tror det kommer gå bra.

En singel från skivan har större delen av den svenska befolkningen redan hört: "To the End". Med den kom Yohio på en sjätteplats i årets Melodifestivalen, som avgjordes för bara ett par veckor sedan.

Yohio har blivit känd för sin stil, feminin och sminkad. Stilen kallas för Visual Kei och kommer från Japan.

– Jag har alltid varit intresserad av Japan och Visual Kei kom jag i kontakt med när jag var 12 år. Jag har alltid, sedan jag var liten, blivit misstagen för att vara tjej och jag störde mig på det när jag var liten. Visual Kei är en undergroundkultur där killar med feminina drag uppskattas, för mig var det som att hitta en liten familj.

Efter en kort period i Stockholm är Yohio tillbaka i Sundsvall, där han är uppvuxen. När han nu gästar Östersund är det för första gången.

– Jag har faktiskt aldrig varit där, men det ska bli kul. Det är ju inte så långt dit heller.

I morgon eftermiddag ger Yohio en kort spelning på Stortorget, sedan väntar skivsignering och möte med fansen.