Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yohios öppna brev till fansen

Efter kritiken mot hur Yohio behandlade sina fans under en skivsignering – nu ber han om ursäkt på sin Facebooksida.

– Jag tänker börja med att säga att jag är uppriktigt ledsen över hur saker och ting har utvecklat sig. Under signeringen i Östersund i lördags skedde ett missförstånd då jag i det stressiga tumultet inte uppfattade att en flickas syster låg på sjukhus i cancer, och nekade då en hälsning på grund av den enorma folkmassan och tidspressen jag jobbade under.

Att människor är så snabba att döma en människa på grund av vad som sägs, skrivs och påstås utan att på något sätt vara källkritiska och ta reda på sanningen, kan ge ofattbara konsekvenser vilket är precis vad som hänt de senaste dygnen i mitt fall. En vinklad sanning som genererar bottenlöst hat hos människor som inte var där och vet hur det gick till.

Det jag blir mest ledsen över, är att Ella den cancersjuka flickan inte sätts i fokus på något sätt. Jag har haft personlig kontakt med henne och hennes familj, och detta var redan ordnat på söndag morgon efter signeringen. Jag har även skrivit ett personligt brev till Ella och förklarat att jag missförstått hela situationen.

Media gör med glädje en höna av en fjäder för att sätta mig i så dålig dager som möjligt, när det aldrig varit min mening på något sätt. Jag hörde inte ett mänskligt misstag, och jag önskar innerligt att det inte vore så.

Men media lever på att skapa dessa typer av rubriker, för det genererar läsare. Det är sjukt hur de har mage att utnyttja en nioårig flicka med cancer på det sättet, det är respektlöst och strider mot varje princip jag lever efter.

Det jag vill säga med detta, är att jag inte under några som helst omständigheter skulle neka ett cancersjukt barn en hälsning med vilje. Det går emot allt jag står för som person och artist, och skulle därför aldrig falla mig in. Faktum är att jag lever för att hjälpa människor; jag brinner för att göra skillnad och att kunna göra så många som möjligt glada med det lilla inflytande jag har. Jag ägnar min tid åt att så gott det går bekämpa näthat och mobbing, och anser detta vara en viktig fråga, tillsammans med många andra saker som inte är som det ska i det samhälle vi lever i.

Det skedde ett missförstånd i lördags, jag begick ett misstag, men har sedan försökt att rätta till det så fort jag fick reda på vad som hänt. Det är vad som står i min makt att göra, och jag kommer hädanefter vara väldigt noga med att det aldrig händer igen. Sådant får helt enkelt inte hända, och jag ska göra vad jag kan för att se till att det inte upprepar sig.

Mitt mål är att alla ska bli så nöjda och glada som möjligt, inget annat, och en situation som denna gör mig oerhört ledsen. Jag hoppas att ni förstår detta och hur felaktigt folk målar upp mig som människa.

Jag brinner för att sprida kärlek till allainte arrogans och hat.

Tack för att ni tog er tid,

/YOHIO