Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Your Cinema plockar fram guldkornen

Internet svämmar över av videoklipp. Med Your Cinema får du hjälp att filtrera ut det bästa och hitta guldkornen för din egen filmkväll på bion.

När Ruben Heijloo bodde i hemlandet Holland jobbade han bland annat med Nederländernas filmfestival. 2011 flyttade han till Revsund och saknade filmjobbet.

– Jag insåg att flera biografer i länet har väldigt bra teknisk utrustning och såg möjligheten att göra något.

Your Cinema består av Youtube-klipp och bygger på ett tema varje gång. Ruben Heijloo har hittills tagit fram två teman – "So bad it's good" och "Freedom of speeches".

– Det läggs ut otroligt många klipp på nätet varje dag. Det behövs ett filter och Your Cinema kan fungera som ett sådant i urvalet av filmer.

14 december kommer Ruben Heijloo att testa konceptet för första gången på Bio Regina. Evenemanget är gratis och alla som vill får komma i mån av plats. ÖP-medarbetaren och filmboksförfattaren Fredrik Alverland kommer att vara moderator under visningen. Temat för dagen är "So bad it's good".

– Tanken är att visa klipp som vi sedan diskuterar kring. Publiken har även möjlighet att innan visningen skicka in sina egna favoriter i ämnena. Man skapar sin egen "Best of the internet".

– Jag tänker bjuda in länets kulturchefer och de som jobbar med film. Om det går bra så kommer jag att fortsätta på andra biografer.

Läs mer om Your Cinema på yourcinema.se

• Lördag 14 december 15.00 Your Cinema på Bio Regina