Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yrandatum spikade

Festivaldöden har svept över Sverige i år, men Yran fortsätter att satsa.

Det är nu klart att det blir en Storsjöyra även nästa år. Datumen är spikade till 31 juli - 2 augusti. Det blir alltså återigen tre dagar festival i stället för de senaste årens två dagar.

– Det har faktiskt varit önskemål från besökarna, speciellt de tillresta. De vill att det ska vara längre än två dagar, säger Andréa Wiktorsson på Storsjöyran.

– Det känns jättekul, fortsätter hon.

Andréa Wiktorsson ser det inte som en ekonomisk risk att förlänga festivalen när många andra festivaler tvingas gå i konkurs.

– Vi kommer inte att öppna stortorget den första dagen utan ser det mer som en förstärkt torsdag med Badhusparken. Och vi har haft en dialog med produktionsbolagen och de får chansen att boka in sina artister fler dagar, förklarar Andréa Wiktorsson.

Konceptet Klubbland, med konserter i mindre lokaler utanför själva festivalområdet, kommer att finnas kvar även nästa år.

Krogstråket slår upp sina portar 25 juli.

Just nu arbetar Andréa Wiktorsson och hennes kollegor på Storsjöyran för fullt med att boka artister till nästa års festival.