Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yrans coolaste söner

Scott Holliday i Rival Sons river av de första gitarrtonerna och redan då vet man att det kommer bli bra, riktigt bra.

Storsjöyrans coolaste killar står på scenen i Badhusparken och bara äger allt. Sångaren Jay Buchanan hår hänger för ögonen, svetten rinner, mickstativet slängs hit och dit och rösten är hes. Allt är precis som det ska vara.

De öser på från sekund ett. Publikens händer i luften tillsammans med gitarrsolon och skickliga trumkomp ger riktig rockkänsla. Det är inte konstigt att bandmedlemmarna blir slitna en bit in i spelningen. Tempot dras ner men tyvärr tar det för lång tid innan det återigen vrids upp och jag hinner gäspa några gånger.

Efter vilan drar de dock i gång igen och gitarrsolon varvas efter varandra. Det klassiska rockbandet med Jay Buchanan i spetsen öser kärlek över publiken och Sverige. Han erkänner att rösten börjar svika men kämpar på ända in i det sista och det verkar som om det tar emot när det är dags att gå av scenen.

• Badhusparken

• 22.45

Betyg: 4/5

Här hittar du alla recensioner från Storsjöyran 2014