Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yrkeschaufförer – visa vägen för hur man kör på gågatan

Annons

det här blir en tankeställare för alla yrkeschaufförer som skiter i lagar och regler för att kunna leverera varor när det passar dem.

detta en längre tid med tanke på trafiken som är där under förbudstid

många som felparkerar i gränden vid caféet. Där borde parkeringsvakterna vara lite oftare! Det skapar enbart en rörig trafiksituation.

gågata eller springa på motorvägen. Säkert står det någonstans vad man inte får göra. Undrar just var?

exempel på skylten vid varje motorvägspåfart, samt på skyltarna vid gågatan …

på Törnstensgränd på dagarna, där står det bilar hela dagarna mellan Storgatan och Prästgatan, detta är livsfaligt.

Man kan ju fråga sig vad Östersunds parkeringsvakter gör på dagarna.

Dags att vakna – innan det händer något riktigt illa.

gick bra med barnet, förstår att pappan blev jätterädd då barnen är det käraste man har. Frågan är tycker jag, blir det bättre med en polisanmälan?

Chauffören mår nog dåligt över det inträffande ändå. Olyckor händer, så är det bara.

polisanmälan i sig det handlar om, utan att lagens väktare ska vakna till och ta sitt ansvar i situationen.

Just den här chauffören hamnade i kläm för att just han råkade vara den som backade fordonet på barnvagnen. Föraren av fordonet är alltid ansvarig för händelserna kring fordonet.

På uppkörningen av stora fordon som lastbil och buss ingår det att man som förare ska skicka ut uppkörningsinspektören för att se att allt är grönt vid backning. Missar man detta moment får man inget körkort.

Gågatan är full av människor och det är lätt att be någon om hjälp om man måste backa, men det tar förstås tid.

Tid som tydligen är viktigare än säkerhet.

kunderna skulle säga när deras saker inte kommer i tid eller det de tänkt köpa har tagit slut. Tro det eller ej, men allt ni köper behöver levereras, de uppstår inte på magiskt sätt i affärernas källare.

Ni som bor längs gågatan och har andra arbetstider än de som gäller på kontor, jag hoppas att ni inte beställer leverans till dörren. Självklart är det inte okej att backa på en barnvagn, men det är knappast någon vanligt förekommande incident.

att varken budbilar eller polisbilar hör hemma på gågatan, är ni villiga då att bära in alla tunga varor som ska in på varje företag, från en gata där man får parkera?

Eller ska polisen springa från en gata där man får parkera om det sker en misshandel på gågatan?

Det handlar om försiktighet, som i allt annat så kan man inte döma någon, och spekulera i vems fel det var utan att man har alla fakta. Tur att det gick bra för barnet!

det är förbjudet för budbilar att köra där under denna tid. Envisas man med att leverera under denna tid så får man givetvis parkera där det är tillåtet och dra fram varorna.

Mer läsning

Annons