Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterhogdal är storfavorit

Ytterhogdal är storfavorit till seriesegern i division 4. Åtminstone om man ska tro tränarna.
– Det är bara vinnaren som får chans på division 3 i år, berättar Sverker Månsson i J/H-förbundet.

Annons

Vinnaren får möta ett lag från Medelpad. Vinst där innebär uppflyttning, vid förlust blir det en ny chans i ett kval på tre matcher.

Senast vinnaren fick kvala till division 3 var Alsen 2010.

Det sker också en serieomläggning till säsongen 2015. I årets division 4 finns det elva lag. Nästa säsong ska den siffran bli tio.

Klart är att minst två lag åker ur fyran. Men om både Frösön och Brunflo skulle åka ur division 3 och vinnaren misslyckas att kvala sig upp blir fyra lag nedflyttade.

Inför årets säsong får Ytterhogdal bära favoritskapet. En redan stark trupp har fyllts på ytterligare och revanschlustan lär vara stor efter kvalförlusten förra året.

Intressanta namn blir forwarden Josh Wright med rutin från Derby och Brian Wake. Han som tidigare öst in mål för ÖFK är nu omskolad till mittback.

Utmanare till Ytterhogdal finns det dock gott om. Alsen har fyllt på en redan sammansvetsad trupp med nya namn från de egna leden. Även Ope har genomgått en generationsväxling och fått in nytt blod på tränarsidan med Per Lindestig.

Intressant blir också att följa Fältjägarna. Fjolårets målkung Jörgen Eriksson är kvar och in har Fadi Sultan kommit som under de senaste tre säsongerna gjort 97 mål i division 5. En offensiv som kan göra stora hål i motståndarförsvaren.

Nykomlingarna inför säsongen är Hede, Ås och Frösö 2. Hede vann division V storstilat föregående säsong, men har tappat duktige Niclas Schwartz till Frösön. Ett tungt avbräck för härjedalingarna.

Lars Nilsson, tränare i Hede, sammanfattar de flestas tankar inför säsongen.

– Det har nog aldrig varit en sådan klar favorit i en serie som Ytterhogdal är i år. Jag kan inte se hur ett lag ska kunna slå dem ens.

Tisdag 29 april, sparkar serien igång med mötet Frösö 2-Fältjägarna.