Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterhogdal inledde kvalet med kross

Stackars Björna IF upplevde en mardröm på Svedjevallen. Ytterhogdal krossade ångermanlänningarna med hela 8-1 och det långa stunder spel mot ett mål.

Ytterhogdal fick en fin start i kvalet till division tre. Det som på papperet skulle bli en spännande match mot Björna IF vilka blev tvåa i Ångermanlandsfyran blev en kross av stora mått.

– Vi hade fått uppgifter om att det här var ett kvickt spelskickligt lag, berättar Magnus Elmqvist, ledare i YIK.

Särskilt kvicka var de inte jämfört med YIKs spelare som löpte sönder och samman sitt motstånd. Redan efter en halvtimme var matchen avgjord då hemmalaget hade en 3-0 ledning.

– Jag tycker att Tandsbyn som vi mötte i sista seriematchen var mycket bättre, sa en trogen hogdalssupporter.

Sen ska det sägas att Ytterhogdal gjorde en mycket bra match och visade definitivt klass för en plats i trean. Bollen spelades snabbt och enkelt, hela laget sprudlade av spelglädje och gästerna fick inte en lugn stund mot jagande hogdalingar som gärna ville ha bra målskillnad vilket kan bli viktigt när kvalet ska summeras.

I andra matchen vann Friska Viljor över Alnö borta och det mesta talar för att kvalserien avgörs nästa helg då Ytterhogdal möter Friska Viljor borta. En seger där så står YIK nära trean inför det avslutande hemmamötet med Alnö. Oavgjort, då kan det åter bli en målskillnadsjakt och stor dramatik.

Ytterhogdal-Björna 8-1 (3-0) Målskyttar: Troy Pennycooke-Morgan 3, Viitalii Rudii 2, Magnus Theodorsson, Bogdan Smishko och Iurii Syvoborodko.