Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterhogdal måste kvala vidare

Det blev ingen division tre-plats för Ytterhogdal den här helgen. Underläget från första kvalmatchen borta mot Alnö med 1-3 orkade inte YIK vända. Det var mycket närmare än slutresultatet 1-1 i andra matchen men marginalerna var inte på rätt sida.

Ytterhogdal behövde en seger två mål eller fler för att bli ett division tre-lag i lördagens match mot Alnö. Efter en något trevande inledning så kom ledningsmålet ändå relativt tidigt då Vitalii Rudii påpassligt petade in en boll från nära håll efter en hörna.

Hemmalaget tog därefter tag i spelet rejält och bara ett par minuter senare har Magnus Theodorsson ett rungande ribbskott.

– Med 2-0 där hade det blivit Alnö som fått jaga, konstaterar YIKs Magnus Elmqvist.

Uddamålsledningen stod sig halvleken ut, Ytterhogdal hade mycket boll men Alnö försvarade sig väldigt bra samtidigt som deras snabba toppforwards var ett orosmoment vilket Johan Pihlström och Brian Wake i sin tur hade bra koll på.

Efter halvtidsvilan höll publiken på att sätta korven i halsen. Knappt hade utmärkte domaren Robert Johansson, Bollnäs, blåst i gång innan hemmamålvakten Brad Roper tvingades till två toppräddningar. Det var även en väckarklocka för Ytterhogdal som sedan tvingade Alnös målvakt, Joakim Grannas, att visa sig på styva linan.

– Det var fler heta chanser första fem i andra halvlek än under hela första halvlek, konstaterade Magnus Elmqvist och pustade ut. Hoppet fanns då fortfarande för Ytterhogdal behövde bara ett mål till.

Alnö sjönk djupare och djupare och det spelmässiga övertaget för Ytterhogdal växte men ett par oturliga skador på de starka spelarna Vitalii Rudii och Johan Pihlström försvårade forceringen för hemmalaget. Sista kvarten flyttades Brian Wake upp och han skapade i vanlig ordning hårt tryck genom sin förmåga att vinna dueller och hålla fast bollen. Wake hade också ett rykande skott som Joakim Grannas räddar precis före ordinarie tid är slut, strax därefter kontrar Alnö in 1-1 när Robin Nordin sprintar från hemmaförsvaret på en långboll.

– Det är jävligt surt men vi gör ändå en bra match, det finns inget att ångra så. Marginalerna var inte på vår sida i dag, säger Johan Pihlström när han linkar bort från Svedjevallen, kanske för sista gången den här säsongen då skadan i baksidan av låret inte verkar vara att leka med.