Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterhogdal: "Nu får vi extra tändvätska"

Röbäck anmälde Ytterhogdal för att ha använt för många "icke hemmafostrade spelare" i kvalet.
På tisdagseftermiddagen kom Svenska Fotbollförbundets besked – Röbäck har fel.
– Nu har vi extra tändvätska inför lördag när vi möter dem, konstaterar Magnus Elmqvist, spelarrekryterare i Ytterhogdal.

Det var efter helgens kvalseger (5–1) mot Sörfors som Ytterhogdal blev anmälda av en annan kvalkonkurrent, Röbäck. Umeålaget hävdade att Ytterhogdal hade spelat med för många utländska spelare i laget, och därmed brutit mot tävlingsbestämmelserna.

– Röbäck hävdade att reglerna som gäller i förbundsserierna (Allsvenskan till division 3) också gäller i det här kvalet. Men nu på eftermiddagen så pratade jag med Andreas Göransson på förbundet och vi har gjort rätt, säger Elmqvist och förklarar vidare:

– Västerbottens distrikt har hand om kvalet och där gäller samma regler som i division 4 (det finns ingen begränsning för utländska spelare).

Det är alltså bara om Ytterhogdal skulle gå upp i division 3 som det skulle krävas förändringar i truppen.

– Det har vi redan förberett för, säger Elmqvist.

Hur reagerade ni när ni först hörde om anmälan?

– Ja, jag kan säga att jag läste regelboken både en och två gånger i går kväll. Men det kändes ändå som att vi hade rätt i den här frågan.

Kvalet går nu vidare och på lördag väntar nästa motståndare... Röbäck.

– Jag vet inte om de gjorde det här för att sätta griller i huvudet på oss. Men nu har vi extra tändvätska inför lördag när vi möter dem, säger Magnus Elmqvist.