Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterhogdal redo för kvalmatch 2

Röbäck på bortaplan. På konstgräs.
– Tråkigt nog. Jag hade helst spelat på vanligt gräs, men vi får anpassa oss, säger Ytterhogdals Ben Smith inför kvalmatch 2.

Det handlar alltså om division 3-kval och match i Umeå. Ytterhogdal har en 5–1-seger mot Sörfors i ryggen medan Röbäck – som kommer från division 3 – föll med 1–2 mot Arnäs.

– Självförtroendet är stort. Vi har tränat bra i veckan och är glada, men vi vet också att Röbäck har fördel av konstgräs och tror att det kommer att bli tufft, säger tränaren Ben Smith.

Jämfört med kvalpremiären mot Sörfors saknar Smith två man i helgen; målvakten Brad Roper och yttern Troy Pennycooke-Morgan.

Roper har återvänt till Australien medan Pennycooke-Morgan skrivit på ett sexmånaderskontrakt med en klubb på Nya Zeeland.

– Förutom Johan Pihlström är alla andra spelare i träning. Vi har 16 spelare med oss till Röbäck, men jag har inte bestämt mig för startelva. Det gör jag i morgon bitti (lördag), säger Ben Smith.

Det där med konstgräs; beror din ovilja mot det att du kommer från England?

– Nej, det tror jag. Det är inte så att jag ogillar det, men jag tycker att fotboll ska spelas på gräs. Nu får vi leva med det och försöka att anpassa oss.

Hur det än går i kvalet pekar mycket på att Ben Smith blir kvar i Ytterhogdal. Klubben vill ha kvar honom och han själv trivs i Härjedalen.

– Vi diskuterar ett tvåårskontrakt, men det där tar vi efter säsongen.