Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterhogdal starkast på Svedjevallen

Ytterhogdal skrällde och vann finalen över IFK Östersund i lilla DM. En match som gick till förlängning och sett över hela matchen var resultatet rättvist.

Annons

– Jag är oerhört stolt över grabbarna, en rejäl arbetsinsats och vår bästa match den här säsongen, sa YIK-tränaren Ben Smih.

Visst har han all anledning att vara stolt över sitt lag. Ytterhogdal visade moral och ju mer matchuret gick kom hemmalaget mer och mer in i spelet.

– Jag är inte nöjd med första halvlek, vi hade för mycket respekt för IFK och spelet stämde inte alls. Men vi kom i gång i andra och i förlängningen var det inget snack, vi förtjänade segern.

Favorittippade IFK tog programenligt hand det mesta när matchen startade. Ägde mycket boll och det mesta av spelet var på YIK:s planhalva. Men förutom ett fräsande skott som nuddade utsidan av kryssribban hade IFK förvånansvärt svårt att vaska fram någon riktig het målchans. Mycket tack vare mittbackarna Brian Wake och Johan Pihlström. Duon kontrollerade det mesta på Svedjevallen den här kvällen.

Men bollinnehavet gav till slut utdelning för IFK. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet studsade bollen fram till Jonathan Lundbäck som säkert bredsidade in 0-1 i början av andra halvlek. Finito för Hogdal trodde de flesta på Svedjevallen. Men icke. Hemmalaget började plötsligt gå på offensiven och när Troy Pennycoke-Morgan lade in en straff några minuter senare var det kvitterat. Oavgjort stod sig till halvtid och det blev förlängning där det mesta handlade om Ytterhogdal.

Andy Widdicrumbe lade med känsla in 2-1 och när Magnus Thedorsson med matchens skott dundrade in 3-1 var segern klar. Visserligen kunde Grace Tanda snygga till siffrorna när han reducerade i slutminuten.

I IFK lägret var besvikelsen stor. Tränaren Adam Mattsson ville inte uttala sig alls efter matchen.

– Visserligen gör Ytterhogdal det smart och bra, men för oss är det här ett ytterligare bevis på att vi har mycket att jobba med. Det har sett ut så här i serien också, sa lagkaptenen Olle Hallström.

– Vi spelar ganska stabilt men har skapa de riktigt vassa lägena.

Underskattning?

– Nej, men vi borde ha kunnat prestera bättre.

För Ytterhogdal och Ben Smith väntar nu ÖFK.

– Härligt för hela bygden att vi kan bjuda på den matchen, sa Ben Smith.