Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal tappade segern i slutminuten

/
  • Det var hett värre framför Dala-Järnas mål ofta i den första halvleken.Foto: Leif Eriksson

Ytterhogdal hade inte turen på sin sida i hemmamötet mot Dala-Järna. Matchen slutade 2–2 efter hogdalsledning med 2–0 i halvtid.

Annons

– Surt sa räven. Synd att vi skulle tappa segern på ett skitmål i slutskedet av matchen, sa tränaren Sven-Tore Lindgren.

Det såg annars så bra ut för Ytterhogdal efter första halvlek, en period som Hogdal dominerade spelmässigt. Målen kom också. 1–0 och 2–0 kom nästan i samma sekvens. Ettan gjordes av Fatih Tuncer och tvåan av nyförvärvet Per Mårten Jonsson.

– Det var ett steg framåt. Förutom målen hade vi bud på flera mål i första halvlek. Vi började bra även i andra halvlek, men sedan tog nog värmen ut sin rätt. Vi föll tillbaka med mittfältet och blev baktung. Tyvärr känns det ganska tungt att tappa segern i slutet, sa Per-Mårten Jonsson.

Sjundeplacerade Dala–Järna kom dock tillbaka starkt i andra halvlek och särskilt under sista halvtimman var Dala-Järnadominansen total. Därför var slutresultatet ganska rättvist.

2–2-målet kändes extra tungt för Ytterhogdal – som fortfarande saknar ryggskadade Frösöförvärvet Christoffer Sjöstedt – eftersom Per Fyhrs tåfjutt i trängt läge tog i stolpen och sedan i ryggen på målvakten Magnus Johansson.

– Spelmässigt ändå en av de bättre matcher vi spelat i serien, men vi har så förbaskat svårt att göra mål, sa Sven-Tore Lindgren, som var särskilt nöjd med Makzym Kornilov och Glenn Taftö.

Lägg därtill att kvicke och initiativrike Fatih Tuncer blir allt bättre och att Per Mårten Jonssons upplugnande spel på mittfältet var värdefullt.

När det gäller de planerade nyförvärven från Brasilien, kunde YIK-ordföranden Leif Nilsson berätta att alla papper är klara och de tre spelarna i bästa fall kan vara på plats nästa helg.

I så fall missar de dock ännu en match eftersom Hogdal matchar mot Rengsjö redan på onsdag, just nu trea i serien. Debuten för brassarna kan i så fall bli mot Järbo hemma på söndag.

från Brasilien är också britter på ingång till Ytterhogdal. Sven-Tore Lindgren har fått en namnlista på aktuella spelare och han ska nu titta på några videos i veckan innan han bestämmer sig för vilka spelare som ska anlitas.

Målen: 1–0 (28) Fatih Tuncer, 2–0 (30) Per-Mårten Jonsson, 2–1 (66) Joel Granberg, 2–2 (89) Per Fyhr.

Domare: Ronnie Segersten, Östersund.

Publik: 75.

Mer läsning

Annons