Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterhogdal vände i toppmatch

Det väntade toppmötet mellan Ytterhogdal och Alsen blev jämnt och spännande.

Ytterhogdal–Alsen 2–1 (0–0)

Mål, Ytterhogdal: Troy Pennycooke-Morgan, Dan Griffiths. Alsen: Oskar Hernerud.

En bra division 4-match mellan två förväntade topplag. Första timmen gick enligt Alsens plan, då hemmalaget fick ha mer boll men gästerna kunde kontra.

Oskar Hernerud nickade in 0–1, men efter det vred "Hogdal" upp temperaturen.

Brian Wake klev upp från sin mittbacksposition till anfallet, och hemmalaget fick snabbt mer fart i offensiven. Kvitteringen kom snabbt och med dryga kvarten kvar lyfte Dan Griffiths in en frispark som gav hemmalaget alla tre poäng.

– Jag tycker vi var värda en poäng för att vi följde matchplanen väldigt bra och inte släpper till någon farlig chans första 60 minuterna, säger Niklas Dahlström i Alsen.

– Samtidigt har de bollar i både stolpe och ribba innan segermålet. När Ytterhogdal har det lag de har i dag känns det som att de spelar i fel serie.

Ytterhogdal får plus för den fina vändningen i andra halvlek. Per Olofsson får plus i ett hårt jobbande Alsen.

Ope–Offerdal 7–0 (2–0)

Mål: Petter Magnusson 2, Per Magnusson 2, Christoffer Nilsson Ihrén 2, Pontus Edholm.

Ope fick hål på ett defensivt Offerdal tidigt. Per Magnusson gjorde 1–0 på straff och när 2–0 kom senare i första halvlek var det aldrig något snack om vem som skulle vinna.

– Viktigt att kunna få utdelning så det inte blir stressat. Offerdal hade i stort sett alla spelare på egen planhalva och gjorde det trångt, säger Christer Öhlund i Ope.

I andra halvlek kunde Ope ge hela matchtruppen speltid och målen fortsatte rulla in.

– Vi har en bred trupp och egentligen vill jag hålla fram alla. Men Christoffer Nilsson Ihrén gör det väldigt bra ... han gör två mål, spelar fram till ett och fixar två straffar, säger Christer Öhlund.

Andreas Eriksson knep plustecknet i Offerdal.

Stugun–Tandsbyn 11–1 (5–1)

Mål, Stugun: Jonas Andersson 5, Robin Fagerberg 2, Olle Andersson, Kalle Hägglund, Anton Andersson, självmål. Tandsbyn: Markus Kristoffersson.

Det blev utklassningsseger i premiären i Stugun. Jonas Andersson gjorde sitt första av fem mål redan i matchens första minut och det satte tonen för resten av matchen. Tandsbyn var aldrig nära att hota utan får ladda om för kommande uppgifter.

Jonas Andersson självklar som matchens lirare i ett piggt hemmalag medan kaptenen Tony Arnqvist höjde sig i Tandsbyn.

Hede–Ås 2–0 (1–0)

Mål: Per Johansson, Micael Färnlund.

Nykomlingsmötet slutade med en rättvis seger för Hede. Tydlig premiärkänsla med svårspelad plan i blåsten, men de flesta chanser som vaskades fram gick till hemmalaget.

Hemmakaptenen Micael Färnlund avgjorde med cirka kvarten kvar

– Ås krigade på, men vi kände ändå att vi hade kontroll. Stort plus till hela laget, säger Lars Nilsson i Hede, som gav en extra tumme upp för hårdjobbande anfallaren Per Johansson.

I Ås handlade mycket om mittfältaren Martin Eriksson, men ett plus gick även till målvakten David Spångberg.