Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterhogdal vände och vann

Ytterhogdal vann en hård match mot Röbäck i kvalet till division tre. Härjedalingarna låg under 0–1 i halvtid, men lyckades vända.
– Vi gjorde några ändringar i halvtid som föll väl ut, säger tränaren Ben Smith.

Ytterhogdals IK hade det mesta av bollinnehavet matchen igenom. Inledningsvis hade laget svårt att utnyttja sitt övertag, enligt Ben Smith.

– I halvtid pratade vi om att spelet i de avgörande lägena måste bli bättre och det måste jag säga att spelarna verkligen tog till sig av.

Anfallaren Vitalii Rudii kom in. Han hade börjat på bänken eftersom han skadat näsan matchen mot Sörfors. När han kom in blev allt bättre.

– Vitali gjorde stor skillnad där framme och hela laget som kollektiv spelade bra efter snacket i paus. Vi gick upp i 3–1-ledning och alla tre målen hade hög standard i avsluten. Det blev 3–2 i matchen, men vi gjorde tre raka mål.

Tillslut lyckades alltså Ytterhogdal hålla emot ett hårt pressande Röbäck, vilket innebär två raka segrar i kvalet. I nästa kvalomgång väntar Arnäs. Ett motstånd som Ben Smith känner bra.

– Vad jag vet om dem? Ja, min vän Kevin Spires är assisterande tränare hos dem. så det ligger lite prestige i det här.

Hur ska ni slå Arnäs då?

– Genom att spela som i dag. Hårt jobb i defensiven och fortsatt hårt jobb för varandra matchen igenom. Vi har bra självförtroende och kommer att spela som ett kollektiv för att nå trean. avslutar Ben Smith.