Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterhogdals 12:e raka seger

Ytterhogdal fortsätter att vara obesegrade i herrfyran efter segern mot Ope.

herrtrean

Brunflo–Frånö 1–4

Mål: Mattias Edin.

Brunflo, som säsongen igenom haft problem med folk till spelartruppen ställde i dag upp med ett på papperet starkt lag mot Frånö.

– Vi har ett väldigt bra lag i dag och inleder matchen starkt. Men tyvärr har vi svårt att få till det på den sista fjärde delen av planen. Sedann har de en väldigt vass forward i skytteligaledaren Anthony Allison som straffar oss, säger tränaren Gabriel Rödin.

Målskytt i hemmalaget var Mattias Edin som knorrade in en frispark med sin vassa vänsterfot.

Plus i Brunflo till mittbackarna Samuel Rödin och Patrik Nord.

herrfyran

Ope–Ytterhogdal 2–3 (1–2)

Mål: Christoffer Nilsson Ihrén, Jonas Lundqvist, Ytterhogdal: Bogdan Smishko, Vitalii Rudii, Jordan Outerbridge.

Det blev en jämn match när serieledarna Ytterhogdal gästade Torvallen.

Bortalaget hade mest bollinnehav, men Ope försvarade sig bra och satsade på snabba omställningar.

Ytterhogdal gick planenligt upp i en 2–0 ledning innan den snabbe yttern, Christoffer Nilsson Ihrén, reducerade till 2–1 för Ope innan halvtidsvilan.

Reduceringen gav mersmak för hemmalaget och en bit in i andra halvlek kunde ytterbacken Jonas Lundqvist raka in kvitteringen efter ett inspel från kanten.

Sista halvtimmen blev ett ställningskrig där Ytterhogdal hade kommandot och skapade flera chanser. Efter en hörna i 85:e matchminuten kom också segermålet.

Ope:s tränare Christer Öhlund var nöjd med insatsen, men grämde sig över poängtappet.

– Det är surt att vi inte får med oss en pinne. Vi har flera chanser att göra 3–2 efter vår reducering men lyckas inte få dit bollen. Men jag är väldigt nöjd med hur vi uppträder på planen och att spelarna följde den taktik vi satt upp innan matchen.

Hela laget bra i Ope med Christoffer Nilsson Ihrén, Jonas Lundqvist och Igor Murengerantwari i spetsen. Hos Ytterhogdal var Johan Pihlström och målvakten Brad Roper stabila.

damtvåan

Långsele–Frösön 1–4 (1–1)

Mål: Johanna Westberg 2, Nadia Edfalk, Lovisa Bergqvist.

Frösön fortsätter att gå starkt i damtvåan. Förra omgångens derbyseger mot Ope följdes upp med en stark bortaseger mot Långsele.

– Vi gör en bra match tycker jag. Det står 1–1 i halvtid men jag tycker att vi har kontroll och för spelet. Sedan får vi in ett mål tidigt på hörna i andra halvlek och då kan vi slappna av, säger tränaren Mattias Nyman.

Noterbart är hur effektiva Frösön är på fasta situationer.

– Jag överdriver nog inte om jag säger att hälften av våra mål är på fasta situationer. Vi är otroligt starka där.

Plus i Frösön till tvåmålsskytten Johanna Westberg och Hanna Plantinger.

Myssjö/Oviken–Härnösand 1–4 (0–2)

Mål, M/O: Jessica Zackrisson.

I övrigt ej rapporterad.