Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterhogdals storsatsning fortsätter – förstärker med Johan Pihlström

Ytterhogdal fortsätter sin storsatsning för att nå division 3. Senaste värvningarna:Johan Pihlström, IFK Östersund och Chris Pierzchala från Kanada.
Härjedalsklubben har därmed tretton utlandsspelare i 25-mannatruppen.

När division 4 går i gång i nästa vecka är det förstås Ytterhogdal som blir den stora favoriten och den stora snackisen. Klubben gör på nytt en kraftsatsamling för att nå division 3.

Fjolårets dubbelmiss, först när man i slutskedet tappade seriesegern till Frösön och sedan missade kvalet, ska inte upprepas. Tillvägagångssättet är att förstärka laget ännu mer.

Tränaren Ben Smith jobbar vidare med samma koncept; att bygga laget med utländska spelare.

Till årets säsong har han bland annat värvat en målvakt från Australien, Brad Roper, förre ÖFK:aren Brian Wake, engelska mittfältaren och anfallaren Andy Widdicombe och Josh Wright liksom nämnde Chris Pierzchala, en back från Kanada.

Pierzchala har i fem veckor provtränat med Ytterhogdal och är nu klar för spel, i första hand under vårsäsongen.

Lägg därtill också mångårige IFK Östersundsbacken och fjolårets lagkapten Johan Pihlström som hade tänkt sluta, men som nu lockas av att hjälpa Ytterhogdal upp i division 3.

Den stora frågan är förstås om något lag verkligen kan hota detta storsatsande Härjedalslag?

De lag som framför allt vill och kan fälla krokben för Hogdal bör vara Alsen och Ope. Alsen möter just Ytterhogdal i premiären, nästa torsdag.

– Ytterhogdal kommer inte att förlora många poäng i år. De har så pass många individuellt skickliga spelare som själva kan vinna matcherna åt dem, säger tränaren Niklas Dahlström.

– Vi har gått framåt sedan i fjol och fyllt på med unga spelare. Har vi en bra dag kan vi rå på dem, men jag tror att vår lägstanivå kommer att vara lite lägre än hos Ytterhogdal.

Ope har startat en nysatsning, där man valt att rekrytera många unga och ambitiösa spelare från närområdet. Bredden har ökat väsentligt och lagets mest meriterade spelare, Per Magnusson (tidigare i Väsby i superettan), gillar satsningen.

– Ope var ute tidigt, redan i november-december, och förstärkte laget. Det har gjort att försäsongen varit klart bättre än de två tidigare åren. Vi har haft ett genomsnitt på 20-25 spelare på varje träning vilket gjort att vi är bättre tränat än tidigare.

– Ytterhogdal blir farligt, men jag skulle vilja säga att vår styrka är bredden och den spetskvalitet vi har. Vi har farliga spelare i djupled och i boxen, det finns spelskicklighet på mitten och en bra konkurrenssituation i backlinjen.

Fotnot: Här är premiäromgången i division 4: Tis 29 april: Frösö 2-Fältjägarna. Tors 1 maj: Ytterhogdal-Alsen, Stugun-Tandsbyn, Hede-Ås, Ope-Offerdal.