Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterligare en åkare missar världscuppremiären – åker hem på grund av sjukdom

Under fredagen hålls världscuppremiären i längdskidor och först ut är en klassisk sprint. Tidigare i veckan har Oskar Svensson som vann förra veckans genrep fått åka hem, och nu meddelar landslaget att ytterligare en åkare missar premiären på grund av sjukdom.

Viktor Thorn är åkaren som inte heller kommer till start i helgen, och under fredagen meddelades det att han åker hem från Ruka på grund av förkylning.

Tidigare har även Ebba Andersson meddelat att hon inte kommer till helgens tävlingar på grund av en skada, och även Emil Jönsson missar helgens premiär.

Med det är det nu fyra åkare som missar premiären, och två av dem på grund av sjukdom.

Förbundskapten Rikard Grip säger att det är svårt att hålla alla åkare friska hela tiden.

– Det är omöjligt att säga något specifikt kring det. Det är 19 individer som vi har tagit ut i laget. Vi har hållit oss friska och haft väldigt bra försäsongsträning, peppar peppar. För varje dag som går som vi är frisk så kommer vi närmare en dag som vi åker dit på någonting.

Gilla Skidpuls på Facebook