Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yxman gick till attack i Härjedalen

En yxbeväpnad man i en by utanför Funäsdalen gick till attack mot en person. Sedan gick han till angrepp mot parkerade bilar i närheten. Nu misstänks mannen, som är i 40-årsåldern, för mordförsök.

Yxmannen gick till attack mot en man i närheten av Funäsdalen under eftermiddagen. Personen, som är bekant med gärningsmannen, hittade dock skydd i en närliggande byggnad där han kunde låsa in sig och sätta sig själv i säkerhet.

Gärningsmannen gick då till angrepp på parkerade fordon utanför fastigheten. Två polispatruller från Sveg larmades till platsen som kunde gripa gärningsmannen.

– Vi känner inte till något motiv än. Det är något som vi utreder just nu, säger Oscar Berglund, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen var kvar på brottsplatsen en lång stund efteråt för att få en bra uppfattning om händelseförloppet och för att förhöra mannen som blev hotad.

– Han är skärrad och chockad efter händelsen, säger Oscar Berglund.

Efter gripandet fördes gärningsmannen till polisstationen i Sveg för att förhöras.

– Han kommer med största sannolikhet att anhållas men än så länge är han bara gripen, säger Mona Litzell på polisen.

Gärningsmannen som är i 40-årsåldern, och hemmahörande i Stockholms län, är nu misstänkt för mordförsök, övergrepp i rättssak och skadegörelse.

Ingen person skadades under händelsen.