Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Z-hallen kan rivas i vår

Z-hallen kan börja rivas i vår. På onsdag ska kommunstyrelsen i Östersunds kommun ta sitt beslut i frågan.

I och med att nya Östersund Arena öppnades har verksamheten slutat i Z-hallen, och det är bestämt sedan tidigare att hallen ska rivas.

Mark- och exploateringskontoret har tagit in anbud på rivningen, som kan starta i vår och vara klar till sommaren.

I tjänstemannaförslaget till kommunstyrelsen nämns också den kommande ombyggnaden av Sporthallens A-hall, som betyder att basketdamerna, basketherrarna och Frösöns innebandyherrar kommer att behöva andra lokaler under en tid.

Men just Z-hallen ses inte som ett alternativ, tycker tjänstemännen, eftersom "ett bibehållande av Z-hallen inte kan ske utan en viss upprustning samt att det innebär ökade driftkostnader som inte kan täckas inom tillgänglig budget. Dessa medel ger bättre effekt om de används till framtidsinriktade investeringar/kostnader."

I en inventering av lokaler som kan ersätta A-hallen under ombyggnaden har man i stället tittat på Östersund Arena, Torvalla Sporthall, Klanghallen, Frösö Park och Exercishuset på Stadsdel Norr.