Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zadie Smith i topp när vi listar våra favoritböcker just nu

Snart börjar listorna med årets bästa böcker publiceras, men redan nu passar vi på att lista våra fem favoriter från oktober-november.

1

Zadie Smiths ”Swing time”

”Det svänger rejält om Zadie Smiths nya ’Swing time’”, skrev Margaretha Levin Blekastad i sin recension. Romanen om två flickor som möts i en dansstudio är sorglig, vacker och djupt imponerande.

Läs hela recensionen här

2

Moshin Hamids ”Exit väst”

Hur skulle denna flyktens era se ut om det räckte med att kliva in genom en magisk dörr för att byta kontinent, inte livsfarliga båtresor över Medelhavet? Den frågan fantiserar Moshin Hamid kring i sin senaste roman. Han ”skriver rakt in i flyktens era”, skrev Kristian Ekenberg i sin recension.

Läs hela recensionen här

3

Elisabeth Rynells ”Moll”

Moll förvisas till ett läger på landsbygden i Elisabeth Rynells senaste roman. En berättelse om en mörk och obehaglig framtid. Konflikten mellan landsbygd och stad kommer upp till ytan i en roman som ”är så mollstämd att det gör ont”.

Läs hela recensionen här

4

Sven Olov Karlssons ”Brandvakten”

Den stora branden i Västmanland är ämnet för författaren Sven Olov Karlssons personliga reportagebok. Vår kritiker Susanne Holmlund lät sig slukas av bokens vardagsnära, detaljrika sätt att skildra katastrofen och människorna som drabbades av den.

Läs hela recensionen här

5

Åsa Erlandssons ”Det som aldrig fick ske”

Tung men givande läsning om terrorattacken i Trollhättan 2015 där reportern Åsa Erlandsson stannat kvar när alla andra reportrar har åkt hem.

”De skräckfyllda minuter när han vandrar runt i korridorerna och letar offer är en nästan outhärdlig läsning. Hennes reporterblick blundar inte för någon detalj”, skrev vi i vår recension.

Läs hela recensionen här