Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zara Larsson och Lorentz till Yran

Zara Larsson, Lorentz, XOV, Tove Styrke och Maja Francis är klara för Storsjöyran.

Inför Storsjöyran 2015, 31-1 augusti är fem nya artister bokade.

Zara Larsson är en av Sveriges just nu hetaste popartister och internationellt har man också fått upp ögonen för 16-åringen.

När hon släppte låten "Uncover" tog hon publiken med storm och i dag har låten sålt platina sex gånger. I höstas kom debutalbumet "1" och 13 av albumets 14 låtar tog sig in på listan över Spotifys mest lyssnade låtar.

Just nu bor Zara Larsson i Los Angeles och jobbar med sin USA-lansering men i sommar kommer hon hem till Sverige för att göra några exklusiva konserter, bland annat i Östersund.

Hiphopmusikern Lorentz har hunnit vinna priser på Grammisgalan och sälja platina med duon Lorentz & Sakarias, tillsammans med sin bror. Förra sommaren släppte han albumet "Kärlekslåtar" solo som höjdes till skyarna av kritikerna.

Bakom artistnamnet XOV gömmer sig Damian Ardestani. Hans karriär tog fart ordentligt när artisten Lorde bad XOV bidra till musiken till filmen "Hunger Games: Mockingjay part 1". Med hans låt "Animal" tog han sig på den internationella stjärnhimlen och låten "Lucifer" har gjort kritikerna lyriska.

I sommar bjuder han på sin blandning av syntpop från 80-talet, 90-tals r’n’b och modern hiphop när han spelar på Storsjöyran.

Umeåbördiga sångerskan Tove Styrke är tillbaka med ett album som hon betraktar som sin andra debut. Nu har hon vågat ta ut svängarna och verkligen hitta kärnan i sitt uttryck – det vill säga energifylld pop med melankoli och eufori. Till sin hjälp har hon tagit låtskrivare som Annika Norlin, Familjen och Linnea Henriksson. I sommar spelar hon på Storsjöyran.

Nykomlingen Maja Francis är också inbokad. Hennes debutsingel "Last Days Of Dancing" är skriven tillsammans med Veronica Maggio och Petter Winnberg.

---

Här kan du lyssna på alla artister som spelar på Storsjöyran 2015. Listan uppdateras när fler bokningar tillkommer.

---

Läs mer:

Yran presenterar fler nya artister

Sanningen om Sting, hitsen och sexet

Thåström till Storsjöyran