Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zäta och Steen bildar "Medelpadslina"

Ett C på bröstet förpliktigar. Och ger fördelar?

Hur som helst fick Henrik Zetterberg som han gärna ville.

Det blir spel i samma kedja som Alexander Steen, med Gabriel Landeskog som tredje länk.

– Vi fick reda på formationerna när vi samlades första gången på morgonen, berättar "Zäta", som tidigare har uttryckt att han gärna skulle vilja spela tillsammans med just Steen.

– Ja, jag fick frågan tidigare i vinter från en utmärkt reporter och svarade då att det skulle vara intressant att spela med Steen. Vi har ju mötts massor av gånger och jag tycker att han nästan alltid varit bra mot oss ...

Det blir något av en Medelpadslina, eftersom Alexander Steen lämnat Ö-vik och beslutat sig för att ha sitt svenska boende i Sundsvall. Har du lärt och tipsat honom om Sundsvallstrakten?

– (skratt) Jajamen. Klart han fått lära sig ett och annat, säger Zetterberg.

På den andra vingen finns Gabriel Landeskog, Colorados unge (20 år) lagkapten.

– Duktig spelare, det också. Jobbar hårt för laget och jag han kommer att passa bra med mig och Steen, säger Zetterberg, som också fick svara på frågor om sina ryggproblem.

Det var idel positiva svar.

– Flygresan gick bra. Vi från Detroit reste ner till New York först och sedan över hit. Klart det är en lång resa, men det är lika för alla och jag känner ingenting i ryggen, lovar Zäta.

Över huvud taget sprider 33-årigen från Njurunda, Timrå och Detroit positiva vibbar.

I övningarna visas spelglädje och leendena är många.

– Skönt att få åka av sig lite. Allt har fungerat bra. Det har liksom timat hela vägen och då känner man heller ingen stress. Men det är viktigt att komma i ordning, kolla in OS-byn och nu ser jag fram emot att få vara med om ännu ett OS.

– Just stämningen i byn, att man får träffa och följa andra idrottare och se hur deras uppladdning ser ut är verkligen speciellt, säger Henrik Zetterberg.

Den andra "Sundsvallaren", Alexander Steen, delar Zätas känslor och förhoppningar.

– Det är ömsesidigt, helt klart. Jag har i hela min karriär hoppats att någon gång få spela tillsammans med Zäta. Och nu blir det så, säger skyttekungen från St. Louis Blues, som innan han åke på en huvudskada mitt i vintern ledde hela NHL:s målliga.