Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zazza Carlén i Gisselås

"Mobiltelefonen fungerar i bästa fall nära skafferiet eller bakom vedboden"

Annons

Här är det bara Telia som fungerar. Mina syskon har kommit hit med Tre och andra operatörer men de funkar inte alls. Jag bor 400 meter från E 45:an i Gisselås, Hammerdal. Man tycker att det borde fungera nära en E-väg. Men mobiltelefonen fungerar i bästa fall nära skafferiet eller bakom vedboden. Man måste stå stilla.

Vi bodde i Döviken i Ragunda förut och där hade vi bredband från Net1 via en USB-sticka som man kopplade in i datorn. Det var jättebra. Men här funkar det inte alls. Först köpte jag en inomhusantenn och satte i datarummet. Sedan köpte jag en utomhusantenn. Det fungerade bara sådär. Man åkte ut när man just skulle betala något på datorn eller skriva ett mejl.

Jag började att deppa ihop och hörde mig för med alla operatörer. Inget skulle gå. Till slut var det bara Bredbandsbolaget som gick, men det är ju dubbelt så dyrt. Och när jag frågade dem om jag kunde koppla bort bredbandet när jag var bortrest sa de att om jag gjorde så skulle jag aldrig mer kunna få det igen.

Nu har jag fast telefon via bredbandet och det betyder att man blir utan telefon ofta eftersom den går på ström. Den senaste tiden har vi haft strömavbrott var tredje, var fjärde dag ungefär.

Det där med mobilen var ju ett elände när jag höll på att prata med Net1 om problemet med bredbandet. De ville att jag skulle sitta vid datorn så att jag kunde göra grejer på den samtidigt som vi pratade. Men det gick ju inte. Jag kunde ju bara ställa mig bakom vedbon. Jag vet att man får ta lite när man bor på landet, men frågan är ju hur mycket".