Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zebastian fick näsan avslagen av vakten

Silverhjälten från Sotji, Zebastian Modin, är polisanmäld för våld mot tjänsteman.
Själv fick han näsan avslagen av en vakt.
– Det är väldigt tråkigt det som hänt, säger Zebastian Modin.

Under skärtorsdagskvällen var Zebastian Modin ute på restaurang med vänner. Men kvällen slutade i kaos.

Enligt vittnen på krogen så var det tjafsigt vid baren mellan en bartender och Zebastian Modin.

– Det var lite snack om det som hände i Helsingborg (dödsmisshandeln av Djurgårdssupportern) bland annat. Jag kände att han blev irriterad på mig ganska snabbt. Jag ser ju ganska dåligt och när jag skulle gå och hämta jackan så hamnade jag bakom bardisken. Då blev förstås bartendern mer irriterad, säger Modin.

Modin blev ombedd att lämna restaurangen.

– Jag har förståelse för att jag var tvungen att gå ut. Men jag har inte förståelse för vad som hände när en vakt brottade ner mig så jag slog huvudet och sedan kom två andra vakter. När jag ligger helt still med händerna bakom ryggen får jag ett "hammarslag" mot ansiktet och bryter näsan. Det här hände ju fem i två och det finns många vittnen, säger Zebastian Modin.

En av vakterna har gjort en polisanmälan mot Modin. Enligt anmälan har Modin bitit vakten när han skulle avvisas.

– Efter att jag slog huvudet i backen kommer jag bara ihåg vissa fragment, men det kan ha hänt när jag försökte komma loss från tre okända män som höll fast mig, säger Zebastian Modin som nu har polisanmält den vakt som slog sönder näsan på honom.

Han ådrog sig en hjärnskakning och en bruten näsa och någon träning har det inte blivit den senaste veckan för succésvensken i Paralympics.

– Jag skulle ha börjat träna den här veckan men det går förstås inte. Det tar längre tid än man tror att bli återställd från en hjärnskakning.

Zebastian Modin tog två silver och ett brons i skidåkning vid Paralympics i Sotji i år. 2011 nominerades han i kategorin "Årets idrottare med funktionshinder" på Idrottsgalan.